Ads 468x60px

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Απόψεις: Πως με κέρδισε η Apple με ένα iPad.



Της Εύας Τσ.




Με την άφιξη των iPhone και των iPad στην ελληνική αγορά και την διαφήμιση που έγινε γύρω από αυτές τις δυο πολυσυζητημένες συσκευές της Apple, ξέσπασε πραγματικός σάλος. Πολλοί έτρεξαν να τις αγοράσουν είτε από περιέργεια, είτε από πραγματικό ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι φίλοι μου οι οποίοι είχαν ήδη αγοράσει ένα smartphone, έτρεξαν να το αντικαταστήσουν με iPhone και στη συνέχεια εθίστηκαν τόσο που πρόσθεσαν στη συλλογή τους και ένα iPad. Η τιμή τους, συγκριτικά με τα υπόλοιπα παρόμοια προϊόντα, ήταν αρκετά ανεβασμένη, αυτό όμως δεν τους σταμάτησε.

Εγώ, όντας επιφυλακτική και προκατειλημμένη (πάντοτε δύσκολος άνθρωπος σε οποιαδήποτε αλλαγή) ήμουν εντελώς αρνητική σε μια τέτοια κίνηση. Προσπαθούσαν να με πείσουν ότι προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία και ότι έπρεπε τουλάχιστον να το αποδεχτώ. Ναι, αποδεχόμουν ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό, κάτι όμορφο, κάτι πρωτόγνωρο, αλλά ποιος ο λόγος να αντικαταστήσω το αγαπημένο μου κινητό ή το αγαπημένο μου laptop; Για να καταλάβετε το βαθμό της άρνησής μου, σε κάθε μας συζήτηση η δική μου ατάκα ήταν: «Εγώ ποτέ δεν θα αγοράσω ένα προϊόν της Apple», καθαρά από πείσμα, «γιατί είναι ακριβό και δεν υπάρχει λόγος αφού την δουλειά μου την κάνω ούτως ή άλλως».

Έλα όμως που άρχισα να βλέπω με διαφορετικό μάτι το iPad ενός φίλου κάθε φορά που το έφερνε μαζί του στον καφέ. Το άφηνε δίπλα του στο τραπέζι και κάθε φορά που ήθελε να τσεκάρει τα e-mail του ή να σερφάρει λιγάκι και να διαβάσει τα νέα, απλά έμπαινε στο internet και σε χρόνο dt είχε τελειώσει.

Άρχισα να το ψάχνω λίγο περισσότερο, να διαβάζω blogs που έγραφαν για την Apple, να μιλάω με άλλα άτομα σε forums και τελικά πήρα την απόφαση να «προδώσω» τα λόγια μου και να αγοράσω, για αρχή, ένα iPad (το πρώτο iPad) μεταχειρισμένο, σε αρκετά καλή τιμή και ποιότητα.

Στην αρχή, ακόμη επιφυλακτική για αυτή μου την αγορά, το χρησιμοποιούσα για να κάνω περιορισμένα πράγματα. Δεν ήθελα και πολύ όμως για να αλλάξω γνώμη και να παραδεχτώ εν τέλει πόσο χρηστικό και λειτουργικό είναι. Αλλάζει όλη την εικόνα που είχαμε για τον φορητό υπολογιστή, μιας και είναι τόσο μικρό και τόσο ελαφρύ. Ο χώρος που καταλαμβάνει σε μια μέτρια γυναικεία τσάντα είναι ελάχιστος και ο χρόνος ζωής της μπαταρίας του είναι πολύς, τουλάχιστον αν τον συγκρίνουμε με τον χρόνο ζωής της μπαταρίας οποιουδήποτε laptop.

Από εκείνη τη στιγμή, το iPad-ακι μου έγινε απαραίτητο. Υπάρχουν άπειρες free εφαρμογές για όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Κι εγώ που είμαι game addicted, έχω βρει τη χαρά μου δοκιμάζοντας ολοένα και περισσότερα διαφορετικά και αστεία παιχνίδια. Το έχω πάντα μαζί μου γιατί δεν με κουράζει να το κουβαλάω, είναι τόσο ελαφρύ και βολικό. Το χρησιμοποιώ αρκετές ώρες της ημέρας γιατί δεν φοβάμαι μήπως τελειώσει η μπαταρία. Το παίρνω μαζί μου σε διακοπές και πολλές φορές με έχει βγάλει από τη δυσάρεστη θέση να βαρεθώ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με λεωφορείο ή τρένο, βλέποντας ακόμη και ταινία σε αυτό, μιας και η οθόνη του είναι καταπληκτική. Στην ουσία έχω σχεδόν αντικαταστήσει τον φορητό υπολογιστή μου, μιας και οτιδήποτε θέλω να κάνω το κάνω χρησιμοποιώντας το iPad.

Είναι πολύ κομψό, όμορφα σχεδιασμένο και με την κατάλληλη θήκη ή κάλυμμα μεταμορφώνεται στο απόλυτο γυναικείο must to have. Έκανε τη ζωή μου πιο εύκολη, τόσο εύκολη που μπορώ να βρω τα πάντα στις εφαρμογές του, από συνταγές μαγειρικής μέχρι περιοδικά μόδας, από blogs και εφημερίδες, παιχνίδια και μουσική. Και φυσικά μπορώ να γράφω με την ίδια ευκολία τα άρθρα μου για το Apple News blog.

Βέβαια θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνω σαν αυτούς που μόλις βγαίνει ένα καινούργιο προϊόν της Apple τρέχουν να το αγοράσουν. Παραδέχομαι όμως πια ότι κάθε καινούργιο προϊόν προσφέρει ένα ακόμη συν στο παλιό, κάθε καινούργιο προϊόν κρύβει μια ακόμη έκπληξη, παραδείγματος χάριν, η καινούργια οθόνη του iPad 3. Η Apple είναι μια μεγάλη βιομηχανία και η ικανότητά της να προσφέρει στο κάθε χρήστη χωριστά αυτό που του λείπει και αυτό που θέλει να αποκτήσει, την καθιστά κολοσσό στο είδος της.

Η αλήθεια είναι ότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα προϊόντα που προσφέρει είναι αρκετά ακριβά, τουλάχιστον για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα, όμως κυριολεκτικά η εμπειρία του να έχεις ένα iPad είναι μοναδική. Και μην ξεχνάτε την επιλογή του μεταχειρισμένου, εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα του να αγοράσετε ένα καινούργιο. Είναι πολλοί εκείνοι που το αγοράζουν απλά για να το αγοράσουν και να κάνουν εντύπωση και συνειδητοποιούν ότι δεν το χρειάζονται και το μεταπωλούν. Είναι ακόμη περισσότεροι εκείνοι που μόλις βγει το επόμενο νέο μοντέλο, σπεύδουν να πουλήσουν το παλιό και να αγοράσουν το καινούργιο. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και αγοράστε ένα iPad, η αγορά του θα σας συναρπάσει.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η Apple δεν με κέρδισε απλά, αλλά κυριολεκτικά με μάγεψε. Τόσο πολύ που αυτή την περίοδο ψάχνω να βρω για να αγοράσω ένα iPhone στην καλύτερη δυνατή τιμή. Το έχω ζηλέψει για πολλούς λόγους, ο κυριότερος των οποίων είναι οι φωτογραφίες που μπορείς να τραβήξεις. Είναι τόσο ζωντανές και μοναδικές!!! Ίσως βέβαια καταφέρω να πείσω τον φίλο μου να μου χαρίσει ένα, είναι κι εκείνος βλέπετε ένας από τους πολλούς Apple Fan…  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...