Ads 468x60px

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συστάσεις στην υπ. Παιδείας για το ηλεκτρονικό διάβασμα



ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ:Στο άρθρο 37 (του ν/σ για τα ΑΕΙ) υπάρχει ένα πρόβλημα με τα συγγράμματα και θα ήθελα εδώ να σας παρακαλέσω και να το λάβετε υπόψη σας. Το λέω σαν γιατρός νευροχειρουργός. Δεν μπορεί οι άνθρωποι όλη τους τη ζωή να είναι στο κομπιούτερ, να διαβάζουν και να έχουν το κεφάλι τους τεντωμένο εκεί.
Όλοι θα χειρουργηθούν τουλάχιστον στον αυχένα και δεν θα είναι μόνο αυτό. Οι παραμορφώσεις και μόνο της σπονδυλικής στήλης και πάρα πολλά άλλα είναι αναπότρεπτα φαινόμενα. Δεν το έχουμε αξιολογήσει αυτό, δεν το έχουμε εκτιμήσει και φοβάμαι ότι έτσι όπως πάμε θα έχουμε ακόμα χειρότερα φαινόμενα ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Κουνάει το κεφάλι του ο ειδικός, ο γιατρός κ. Βαγιωνάς.
Δεν μπορούμε μόνο με τα ηλεκτρονικά συγγράμματα να κινηθούμε. Δεν είναι δυνατόν. Ούτε μπορεί κανένας να καθίσει στο κρεβάτι του και να διαβάσει ένα βιβλίο ή και στην καρέκλα του αν θέλετε.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): To ipad δεν μπορεί να το κρατήσει στο κρεβάτι του;
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Κυρία Υπουργέ, δεν το κρατάτε στην ίδια απόσταση αυτό.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Έτσι, το κρατάτε, ακριβώς στην ίδια απόσταση.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Οι άνθρωποι φοράνε γυαλιά, πρέπει να προσαρμόζουν την απόσταση. Αυτό το πράγμα καταστρέφει…
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Κύριε, Λεβέντη, τι λέτε τώρα; Εγώ επειδή διαβάζω κάθε βράδυ, το ανοίγεις όσο θέλεις.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Εδώ είμαστε, κυρία Υπουργέ, είστε πολύ νέα …
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ πολύ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: …και να μου το θυμηθείτε για τις συνέπειες.
Εγώ δεν είμαι κατά των ηλεκτρονικών συγγραμμάτων, κάθε άλλο. Δεν μπορούμε, όμως, να βασιζόμαστε μόνο εκεί, να καταργήσουμε τα άλλα συγγράμματα, να καταργήσουμε τα βιβλία. Είναι εντελώς διαφορετικό το ένα από το άλλο.
Source:http://esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13944:sistaseis-stin-ip-paideias-gia-to-ilektroniko-diabasma

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...