Ads 468x60px

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

HP: Το iPad μας έβγαλε εκτός δουλειάς


Μεγάλες εξελίξεις πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ που αφορούν άμεσα το τοπίο της PC και smartphone βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής PC, Hewlett-Packard, ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί κυρίως σε εταιρικές υπηρεσίες online, εκτύπωσης και software.

Η HP αναγνώρισε ότι η επίδραση του iPad στη βιομηχανία των PC είναι πολύ ισχυρή και γι’ αυτό πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον. Το τμήμα της HP που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή υπολογιστών, Personal System Group, ίσως, αποκολληθεί από το κυρίως τμήμα της εταιρείας και λειτουργήσει ανεξάρτητα.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 με 18 μήνες και για να είμαι ειλικρινής δεν έχει ιδιαίτερο νόημα καθώς, όπως ανακοίνωσε η ίδια η HP, παραμένει ένα κερδοφόρο τμήμα με τζίρο $9.6 δις το τελευταίο τρίμηνο. Το να τερματίζεις, από την άλλη, ένα ολόκληρο τμήμα κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών επειδή το iPad «τρώει από την πίτα» μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως επιπόλαια κίνηση και παραδοχή ήττας προς της Apple.

Μια άλλη ανακοίνωση της HP αφορά το κλείσιμο ουσιαστικά του νεο-αποκτηθέντος webOS. H HP είχε εξαγοράσει το webOS από την Palm πριν λίγους μήνες και παρουσίασε στην αγορά τις πρώτες συσκευές πριν λίγες βδομάδες. Το TouchPad, η απάντηση της HP στο iPad, δεν έλαβε τις κριτικές που περίμεναν όλοι απογοητεύοντας με πολύ χαμηλές πωλήσεις παρά τις πολύ αξιόλογες προοπτικές του λειτουργικού.

Η HP ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει συσκευές με λειτουργικό webOS εξαιτίας της χαμηλής αποδοχής του TouchPad από το καταναλωτικό κοινό (σε 49 μέρες τι αποδοχή να υπάρχει…).

Ωστόσο, ίσως, να υπάρχει ελπίδα για το webOS. Η HP σκέφτεται συνεργασία με τρίτους κατασκευαστές (σε μορφή license) αλλά το θέμα μάλλον οδηγείται σε πώληση. Μια πώληση που θα καλοφαινόταν σε κατασκευαστές όπως η Samsung και HTC που δέχτηκαν ένα χαστούκι από την εξαγορά της Motorola από τη Google. Μέχρι και η Intel θα είχε μεγάλο συμφέρον από μια τέτοια εξαγορά αφού βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε τέλμα μετά και την διακοπή συνεργασίας με τη Nokia στο πολύ καλό Meego.

Source: http://www.macuser.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...