Ads 468x60px

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Παζάρι µεταχειρισµένων iPad

Π. Μαρκέτος
Παναγιώτης Μαρκέτος
marketos[at]atticamedia.com


Γιατί πωλούνται σαν... ζεστό ψωμί online;

Πριν από µερικούς μήνες ο Steve Jobs βρισκόταν στη σκηνή αφαιρώντας το περιτύλιγµα της νέας γενιάς των iPad. Αναρωτιέµαι, όµως, τι θα κάνουν οι χρήστες µε την πρώτη έκδοση των iPad.

Θα ενδιαφερθούν να αποκτήσουν το νέο, βελτιωµένο µοντέλο; Κι όµως! Ήδη, ουκ ολίγοι χρήστες "στριµώχνονται" να αποκτήσουν την πρώτη γενιά iPad. Μάλιστα, έχουν καταφέρει να σπάσουν κάθε ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία µεταπώλησης ηλεκτρονικών συσκευών. Πόσο µάλλον από τη στιγµή που η Apple έχει ξεκινήσει να προσφέρει την προηγούµενη γενιά µε έκπτωση, ξεκινώντας από τα 399 δολάρια...

Στην εξειδικευµένη περιοχή Instant Sale του eBay, µια εβδοµάδα περίπου έπειτα από το λανσάρισµα του iPad 2, υπήρχαν περισσότερες από 15.931 προσφορές iPad. Αυτή τη στιγµή, το αρχικό µοντέλο iPad µε µνήµη 16 Gigabytes, που διατίθεται στην τιµή των 500 δολαρίων από την ίδια την εταιρεία, προσφέρεται κατά µέσο όρο έναντι 305 δολαρίων στο eBay. Όσο για το high-end µοντέλο iPad µε µνήµη 64 Gigabytes και ενσωµατωµένη σύνδεση στο Διαδίκτυο 3G, διατίθεται έναντι περίπου 585 δολαρίων.

Κάνοντας µια περιήγηση στο Gazelle.com, το οποίο αγοράζει και πουλά µεταχειρισµένες ηλεκτρονικές συσκευές, οι χρήστες θα διαπιστώσουν πως µπορούν να διαθέσουν το iPad πρώτης γενιάς µε ποσά που κυµαίνονται από 300 έως 500 δολάρια, ανάλογα µε τη µνήµη και τη 3G συνδεσιµότητα. Μάλιστα, µόλις τις πρώτες ώρες µετά την επίσηµη ανακοίνωση του iPad 2, το Gazelle.com απέκτησε περισσότερες από 2.000 συσκευές πρώτης γενιάς, ενώ µέσα σε µία εβδοµάδα, ο αριθµός ξεπέρασε τα 7.000 τεµάχια. Το κόστος που κλήθηκε να καταβάλει ο δικτυακός τόπος ανέρχεται στα επίπεδα των 2 εκατοµµυρίων δολαρίων!

Όµως, προς τι η... ζέση των διαδικτυακών καταστηµάτων να αποκτήσουν πρώτης γενιάς tablets; Η αλήθεια είναι πως ποντάρουν στο γεγονός ότι ναι µεν πολλοί θα σπεύσουν να αποκτήσουν το iPad 2, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δε θα είναι σε θέση να καταβάλουν το απαιτούµενο ποσό προκειµένου να αναβαθµίσουν το τεχνολογικό τους υπόβαθρο. Οπότε, θα κινηθούν προς µια entry-level λύση, η οποία θα τους µυήσει στον µαγικό κόσµο των tablets, προετοιµάζοντάς τους κατάλληλα για την επόµενη γενιά αντίστοιχων συσκευών.

Source: http://e-pcmag.gr/techtalk/pazari-uetaxeirisuenon-ipad

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...