Ads 468x60px

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τα iPhones που κλάπηκαν στις ταραχές του Λονδίνου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθουν

Τα iPhones που κλάπηκαν στις ταραχές του Λονδίνου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθουν
Καθώς οι εταιρείες αλλά και μεμονωμένα άτομα μετράνε το κόστος από τις πρόσφατες ταραχές σε όλη τη Βρετανία, είναι αδύνατο να παραβλεφθεί το προϊόν που φάνηκε να είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ εκείνων που λεηλατούν – τα έξυπνα τηλέφωνα. Το Macworld ρώτησε τις μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες της Βρετανίας τι θα γίνει με τα κλεμμένα τηλέφωνα. Η απάντηση; «Είναι άχρηστα ...»

Όπως επισημαίνει το Macworld, όταν τα καταστήματα κάνουν απογραφή και διαπιστώσουν ποιες συσκευές λείπουν, μπορούν να ενημερώσουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και να προσθέσουν τα IMEI των κλεμμένων συσκευών σε ένα Μητρώο Ταυτότητας. Με αυτόν τον τρόπο και μέσα σε 24 ώρες οποιαδήποτε κάρτα SIM και να χρησιμοποιηθεί στις εν λόγω συσκευές, αυτή θα πάψει να λειτουργεί. Στη συνέχεια, το IMEI θα προστεθεί στο Κεντρικό Μητρώο Ταυτότητας και έτσι με ένα χρονικό παράθυρο 48 ωρών καμία κάρτα SIM δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στις κλεμμένες συσκευές.

Ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιηθεί μία κλεμμένη συσκευή θα είναι να σταλεί στο εξωτερικό, το οποίο μάλλον είναι δύσκολο για τα άτομα που λεηλάτησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών. Τέλος εάν μια κάρτα SIM - συνδεδεμένη με συμβόλαιο- χρησιμοποιηθεί σε κλεμμένη συσκευή, ο χρήστης διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί να δώσει στις αρχές πληροφορίες για το ποιος είναι και το πού ζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...