Ads 468x60px

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Σωστή χρήση και συντήρηση στη μπαταρία του MacBook σας

Οι μπαταρίες Λιθίου δεν πρέπει να μένουνε ποτέ εντελώς αφόρτιστες. Οπότε μη περιμένετε το macbook κάθε φορά να μπαίνει σε sleep από μπαταρία για να το ταίσετε ρεύμα!

Η Apple δηλώνει στα νεότερα MacBook 1000 πλήρεις χημικούς κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης. 

Μετάφραση:
Άν καταφέρνετε να φορτίζετε και να εκφορτίζετε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ το macbook σας, η μπαταρία θα πέσει στο 80% της αρχικής της ικανότητας να αποθηκεύει ενέργεια, μετά από κάτι λιγότερο από 3 χρόνια.
Σε φυσιολογικά πλαίσια χρήσης του laptop και ώς μοναδικού μηχανήματος θα πρέπει να φτάσετε περίπου τα 5 έτη μέχρι να χρειαστείτε αλλαγή στη μπαταρία του Macbook σας, πράγμα το οποίο βρίσκει απόλυτα σύμγωνη και την Apple η οποία υπολογίζει περίπου 2 με 3 πλήρεις φορτοεκφορτίσεις του μηχανήματος ανα εβδομάδα.

Τι κάνουμε όταν αισθναθουμε ότι το macBook μας δεν κρατάει όσο τόοοτε που ήτανε καινούργιο;
Καλιμπράρισμα. Πολλές φορές τυγχάνει να έχει απορυθμιστεί ο μετρητής του macbook μας (συνηθως από κακή χρήση – συχνές αποσυνδέσεις από το ρεύμα, κλπ)
-Φορτίζουμε το mac μέχρι να φτάσει στο 100%, όπου το αφήνουμε για ένα δίωρο (στο μεταξύ δουλεύουμε στο μηχάνημά μας κανονικά)
-Σταματάμε την παροχή ρεύματος και χρησιμοποιούμε το μηχάνημα στη μπαταρία, για όσο χρειαστεί, μέχρις ότου το Mac να φτάσει στο 1%. Σε λίγο ο υπολογιστής, θα κάνει sleep.

*Προσοχή. To Mac μάς έχει ακόμα λίγη ενέργεια. Αφήνουμε το μηχάνημα σε αυτή τη κατάστασηγια τουλάχιστον 5 ώρες. Όταν η φόρτιση της μπαταρίας μειωθεί σε βαθμό που ο υπολογιστής δεν
μπορεί να παραμείνει σε sleep, θα σώσει τα πάντα στο σκληρό δίσκο και θα κλείσει. Καλό είναι αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε το βράδυ, όπου αφενός δεν θα χρειαζόμαστε το μηχάνημα, αφετέρου, για να μην είμαστε από πάνω όλη την ώρα.

-Επαναφορτίζουμε το Mac μέχρι το MagSafe να δείξει πράσινο, οπότε και μπορούμε να δουλέψουμε με άνεση το μηχάνημά μας, όπου το αφήνουμε πάι για ένα δίωρο τουλάχιστον.

-Καλό είναι, οι χρήστες MacBook/Pro/Air, να μην κλείνουν ποτέ τα μηχανήματά τους για μικρές μετακινήσεις. Η ενέργεια που χρησιμοποιεί ένα 15άρι Pro για να κάνει εκκίνηση είναι η ίδια με αυτήν που κρατάει το μηχάνημα σε sleep για περίπου 5-7 ώρες.

Σημ: Ένα καλό widget για παρακολούθηση της υγείας και των θερμοκρασιών του Mac μας, είναι το iStat, το οποίο μας αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μπαταρία μας, αλλά και για τις θερμοκρασίες, χρήσεις cpu/ram, fan speed κλπ

Τελευταίο, και εξίσου σημαντικό, αυτή η διαδικασία ΔΕΝ πρεπει να επαναλαμβάνεται πάνω από 1 φορά ανά 1-2 μήνες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...