Ads 468x60px

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Samsung ενδιαφέρεται για το webOS

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα του ξένου τύπου η Samsung δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λογισμικό webOS για το οποίο η Hewlett-Packard πριν λίγες μέρες ξαφνικά διέκοψε την υποστήριξη μετά την αποτυχία του TouchPad να ανταγωνιστεί το iPad στο χώρο των tablets.



Μετά την ανακοίνωση εκείνη διάφορες φήμες ήθελαν την Samsung να ενδιαφέρεται για το hardware κομμάτι των υπολογιστών της HP αλλά εκπρόσωποι των δύο εταιρειών έσπευσαν να αρνηθούν τις όποιες αναφορές.

Ωστόσο, νέα σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον της Samsung για εξαγορά του webOS, του λειτουργικού για tablets/smartphones που δημιούργησε η Palm και αργότερα εξαγόρασε η HP.
The sources noted that the acquisition of HP’s PC business, which has a rather low gross margin, may turn out to hurt Samsung’s panel and DRAM businesses that have rather high gross margins, therefore HP’s webOS may be the target that Samsung ahs the most interest in
Η κίνηση αυτή της Samsung έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν υλοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψιν τις γενικότερες αλλαγές στο χώρο της τεχνολογίας τον τελευταίο μήνα. Η Samsung διαθέτει ήδη το δικό της λειτουργικό -Bada OS- ενώ αποτελεί και ισχυρό χαρτί του Android και Windows Phone 7.
Ωστόσο το webOS είναι σαφώς καλύτερο από το Bada και η Samsung θα μπορούσε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Έχοντας μάλιστα υπόψιν και την πρόσφατη εξαγορά της Motorola από την Google και την δυσαρέσκεια που υπάρχει η απόκτηση του webOS θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο το δυναμικό της Samsung δημιουργώντας έναν ισχυρό παίχτη στο χώρο των tablet λογισμικών.

Source: http://www.macuser.gr/samsung-webos-6548/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...