Ads 468x60px

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ποιος είναι ο Tim Cook



50χρος Tim Cook είχε θεωρηθεί από τους αναλυτές ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Jobs. Βρίσκεται στην Apple ήδη 13 χρόνια -ξεκίνησε στην εταιρεία λίγο μετά την επιστροφή του Jobs το 1997- ενώ είναι ο άνθρωπος που αναπλήρωσε τον Jobs και τις τρεις φορές που αυτός απουσίασε με αναρρωτική άδεια (το 2004, το 2009 και το 2011).  

Είναι γνωστός στην κοινότητα της Silicon Valley και εμπνέει εμπιστοσύνη καθώς έχει εργαστεί για ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Compaq, εκτελεστικός διευθυντής στην Intelligent Electronic, ενώ εργάστηκε για 12 χρόνια στην IBM.

Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι διαδραμάτισε βασικό ρόλο στο σχεδιασμό και επίβλεψη της   εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple, ενώ στο παρελθόν είχε αναλάβει την εποπτεία των παγκόσμιων πωλήσεων της Apple καθώς και το τμήμα των υπολογιστών Mac.

Αναλυτές της Nomura σημειώνουν ότι ο Tim Cook έχει κερδίσει τον σεβασμό της επενδυτικής κοινότητας. "Δεν διαπιστώνουμε κινδύνους στις λειτουργίες της εταιρείας" στο πλαίσιο της διαδοχής, σχολιάζουν.Όπως αναφέρουν, ο Cook έχει αναλάβει ουσιαστικά τη διοίκηση της εταιρείας για αρκετό καιρό τώρα. "Σε αυτό το πλαίσιο, η μετάβαση φαίνεται ότι θα είναι ομαλή, αν και υπάρχει ο κίνδυνος η εικόνα της εταιρείας να ΄στραπατσαριστεί΄ αν η επόμενη παρουσίαση των προϊόντων της δεν είναι τέλεια". 


Την ίδια άποψη υιοθετεί και η UBS σημειώνοντας ότι η παραίτηση του Steve Jobs και η αντικατάσταση του με τον Tim Cook δεν αναμένεται να προκαλέσει ζητήματα διαδοχής. "Από μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική, πιστεύουμε ότι η στρατηγική της Apple είναι καλοστημένη και ο Cook σε συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης θα συνεχίσουν να παραδίδουν", αναφέρουν οι αναλυτές της UBS.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...