Ads 468x60px

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι χρήστες Android και iOS συσκευών, ανησυχούν για ζητήματα ασφαλείας

Οι χρήστες Android και iOS συσκευών, ανησυχούν για ζητήματα ασφαλείας

Στα πλαίσια μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα NPD, διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες iPοne και Android συσκευών, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν κοινό φόβο – και οι δύο ανησυχούν για την ασφάλεια των κινητών τους τηλεφώνων. Έναν υψηλό ποσοστό, που φτάνει το 40% για τους χρήστες των εν λόγων συστημάτων, φαίνεται να ανησυχούν για ζητήματα που αφορούν κλοπές πιστωτικών καρτών, κακόβουλες εφαρμογές για τις συσκευές τους, κ.ά.

Αν και οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν διάφορες απειλές για τα αγαπημένα τους smartphone, λίγοι είναι εκείνοι που κάνουν κάτι για να το αντιμετωπίσουν. Στοιχεία της έρευνας αυτής, αποκαλύπτουν ότι το 25% χρηστών smartphone και το 35% κατόχων iPhone, δεν γνωρίζουν με ποιόν τρόπο να προστατέψουν την συσκευή τους. Αλλά και εκείνοι που έχουν γνώση σε τέτοια ζητήματα, δεν επιθυμούν να εγκαταστήσουν προϊόντα ασφαλείας στο κινητό τους, επικαλούμενοι την υψηλή τιμή του λογισμικού.

Προς το παρών, οι απειλές για τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να μην είναι πολυάριθμες και να υπάρχει κάποια σχετική ασφάλεια, όσο όμως θα αυξάνεται η χρήση των smartphones, τόσο θα αυξάνεται και η επιθυμία των κακόβουλων χρηστών να ασχοληθούν περαιτέρω με αυτές τις συσκευές, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για περισσότερη κινητή ασφάλεια.


Source:http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=316295

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...