Ads 468x60px

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Φτιάχνεις κινητά με Android; Πρέπει να πληρώνεις τη Microsoft!

Η Microsoft και η Samsung κατέληξαν πρόσφατα σε μια σημαντική συμφωνία. Από εδώ και στο εξής, η Samsung θα πληρώνει προμήθεια στη Microsoft για κάθε συσκευή με Android που κατασκευάζει.

Όχι, δεν τρελαθήκαμε! Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Κάθε φορά που η Samsung θα πουλά ένα κινητό ή μια ταμπλέτα με το δωρεάν λειτουργικό της Google, θα δίνει ένα ποσοστό στη Microsoft.

Οι πιο υποψιασμένοι από εσάς έχετε ήδη μαντέψει τι παίζεται. Αυτή η φαινομενικά εξωφρενική συναλλαγή εξηγείται με μία και μόνη λέξη: πατέντες.

Όπως φαίνεται, το Android παραβιάζει κάποιες πατέντες της Microsoft, με αποτέλεσμα η τελευταία να αξιώνει αποζημίωση για τη χρήση των τεχνολογιών της. Το ποιες ακριβώς είναι αυτές οι πατέντες δεν το γνωρίζουμε, φήμες όμως λένε ότι αφορούν τόσο το περιβάλλον χρήσης του Android, όσο και τη βασική δομή του λειτουργικού.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη συμφωνία υπέγραψε πριν από ένα περίπου χρόνο η Microsoft με την HTC. Η λογική λέει ότι επίκεινται κι άλλες παρόμοιες συμφωνίες. Η Microsoft έχει ήδη μηνύσει τη Motorola για το ίδιο θέμα, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και σ' αυτό το μέτωπο έναν διακανονισμό.

Source: http://www.inews.gr/124/ftiachneis-kinita-me-Android-prepei-na-plironeis-ti-Microsoft.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...