Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Χρησιμοποιήστε το Apple Hardware Test (AHT) για διάγνωση προβλημάτων

Το Apple Hardware Test (AHT) είναι μια σουίτα διαγνωστικών εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση προβλημάτων σχετικά με το hardware του υπολογιστή.
Πριν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα θα πρέπει να αποσυνδέσουμε οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή μας εκτός, βέβαια, από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε με το Apple Hardware Test
  • Πατήστε το Power button για να ξεκινήσει ο υπολογιστής
  • Πριν εμφανιστεί η κλασική γκρίζα οθόνη κρατήστε πατημένο το κουμπί “D”. Θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ μέσω Ethernet ή Wi-Fi για να συνεχίσουμε. Σημείωση: Μερικοί υπολογιστές με προεγκατεστημένο το OS X Lion θα ξεκινήσουν απευθείας στην διαδικτυακή έκδοση του AHT εάν ο σκληρός δίσκος δεν περιέχει το AHT.
  • Μετά από ένα-δύο λεπτά το Apple Hardware Test θα ξεκινήσει για τη διάγνωση του υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας θα εμφανιστεί στην οθόνη το παρακάτω εικονίδιο:
  • Όταν ολοκληρωθεί η εργασία επιλέξτε τη γλώσσα και πατήστε το δεξί βέλος. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ποντίκι μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα με το “πάνω” και “κάτω” βέλος στο πληκτρολόγιο και το “Enter” για επιβεβαίωση.
  • Θα εμφανιστεί τώρα η κονσόλα του AHT απ’ όπου μπορείτε να επιλέξετε τι είδους τεστ θέλετε να πραγματοποιηθούν: 1. Για να επιλέξετε όλα τα βασικά τεστ πατήστε το κουμπί “Test” ή πατήστε το “T” και “Enter”, 2. Εάν θέλετε πιο προηγμένες επιλογές επιλέξτε το “Perform extended testing” και μετά το “Test”
Τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν σε ένα παράθυρο στο κάτω δεξί μέρος της κονσόλας. Για να βγείτε από το AHT πατήστε το “Restart” ή το “Shut Down” στο κάτω μέρος του παραθύρου.
Επιπρόσθετες πληροφορίες
Το Apple Hardware Test περιλαμβάνεται στο DVD που έχει έρθει με το Mac σας (σε ορισμένα μοντέλα). Εάν το αντίγραφο στο σκληρό δίσκο δεν είναι διαθέσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DVD για να ξεκινήσετε το AHT.

Source:http://www.macuser.gr/apple-hardware-test-aht-6770/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...