Ads 468x60px

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Με ηλεκτρονικά βιβλία αρχίζει η σχολική χρονιά σε Γυμνάσια και Λύκεια!


Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η είδηση πως κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βιβλία τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς περίπου 10 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα βιβλία δεν είναι ακόμα έτοιμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δύο διαγωνισμοί ακυρώθηκαν για νομικούς λόγους και το σχετικό κονδύλι άργησε να εγκριθεί, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) να μην μπορεί να προμηθευτεί χαρτί. 

Όπως φαίνεται όμως, η κατάληξη αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης , όπως πολύ βιάστηκαν να την κατηγορήσουν, αλλά μέρος του σχεδίου για την αναβάθμιση της παιδείας στην εποχή της πληροφορικής και της τεχνολογίας.
Η κυβέρνηση, πιστή για ακόμα μια φορά στις προεκλογικές της δεσμεύσεις καταργεί επιτέλους τα ξεπερασμένα παραδοσιακά βιβλία και φέρνει το επίπεδο της ελληνικής παιδείας 30 χρόνια μπροστά, ακόμα και από τα πιο προηγμένα κράτη της Ευρώπης.

Με ανακοίνωση του  Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όλοι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα προμηθευτούν τα νέα τους βιβλία στην εξελιγμένη ηλεκτρονική έκδοση η οποία είναι αποθηκευμένη σε δισκέτες 3,5 ιντσών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνία για την αγορά 40 εκατομμυρίων δισκετών των 3,5 ιντσών, με μεγάλη εταιρεία κατασκευής μέσων αποθήκευσης στην Ταϊλάνδη, από τον Φεβρουάριο.

Τα νέα ηλεκτρονικά βιβλία

Τα νέα ηλεκτρονικά βιβλία

Αυτό που κάνει πραγματικά εντύπωση είναι πως αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν προέβη στις συνηθισμένες περικοπές κονδυλίων για την παιδεία όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του εκπροσωπου τύπου:
“Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε στα παιδιά μας την παιδεία που τους αξίζει. Η επιλογή των τεχνολογικών μέσων που επιλέξαμε έγινε με γνώμονα την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα μόνο.
Αυτή τη φορά δεν λυπηθήκαμε τα έξοδα. Αν και θα μπορούσαμε να καταφύγουμε σε φτηνότερες λύσεις όπως στην αγορά δισκετών 5 1/4 ιντσών, αποφασίσαμε να εξοπλίσουμε τα παιδιά μας με ό,τι πιο εξελιγμένο.”
Η διάθεση των νέων ηλεκτρονικών βιβλίων θα αρχίσει από τα μέσα του Σεπτεμβρίου .
Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στην νέα εποχή!!!

Source: http://www.epicnews.gr/vivlia-gimnasia-likeia-2364/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...