Ads 468x60px

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Facebook εναντίον Twitter

Facebook εναντίον Twitter

Έστω και καθυστερημένα, το Facebook παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό με στόχο να αφαιρέσει από το Twitter το συγκριτικό πλεονέκτημα που το έφερε στην κορυφή του παγκόσμιου micro-blogging. Τα Subscriptions (Εγγραφές) έχουν ήδη αρχίσει να ενεργοποιούνται στους λογαριασμούς.

Με τα Subscriptions, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί δημοσιεύσεις από ανθρώπους με τους οποίους δεν είναι φίλος. Έτσι, μπορεί κάποιος να μαθαίνει τι γράφει ένας πολιτικός, ένας ηθοποιός ή ένας συγγραφέας χωρίς να είναι φίλος μαζί του. Φυσικά, ισχύουν πάντα οι βασικές ρυθμίσεις απορρήτου, πράγμα που σημαίνει ότι τα Subscriptions αφορούν μόνο τα public posts. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τι θα βλέπει από τα άτομα στα οποία έχει κάνει Subscribe, με τις επιλογές να κυμαίνονται από όλες τις δημοσιεύσεις, μέχρι τις απολύτως απαραίτητες (π.χ. μετακίνηση σε μια νέα πόλη κλπ).

Για να μπορεί ο Α να κάνει Subscribe στον Β, πρέπει ο Β να έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα. Επισκεφθείτε το προφίλ σας και αναζητήστε στην αριστερή μπάρα την επιλογή Subscription. Από εκεί, μπορείτε να δώσετε τη δυνατότητα σε τρίτους να βλέπουν τα public posts που κάνετε και μόνο αυτά. Αν δε βλέπετε την επιλογή Subscriptions, θα τη δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς το νέο αυτό χαρακτηριστικό ενσωματώνεται σταδιακά στους λογαριασμούς.

Ήταν πολύ λογικό να προστεθεί κάποια στιγμή στο Facebook μια λειτουργία που να μιμείται το Twitter. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι το νέο αυτό feature έρχεται αργά, καθώς το Twitter έχει ήδη γιγαντωθεί και δύσκολα θα το εγκαταλείψουν οι οπαδοί του για κάτι που δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα έχει επιτυχία.

Source:http://e-pcmag.gr/news/facebook-enantion-twitter

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...