Ads 468x60px

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

‘iEmu Project’ To Emulate iOS Apps On Windows And Linux;

Posted Image


Ο φορέας υλοποίησης της ενδιαφέρουσας αυτής ιδέας είναι το το Kickstarter, ένας χρηματοδοτούμενος οργανισμός, υπεύθυνος για κάποια από τα πλέον δημιουργικά πρότζεκτ στον κόσμο. Το εν λόγω πρότζεκτ δεν είναι μόνο καινοτόμο αλλά και φιλόδοξο: αποκαλείται iEmu και πρόκειται για έναν open source εξομοιωτή iOS συσκευών.

Το πρότζεκτ το τρέχει ο Chris Wade, ένας developer για τα iPhone και PSP, ο οποίος αναζητά exploits και για τις δύο συσκευές, με σκοπό να τις κάνει jailbreak. Το πρότζεκτ αυτό βασίζεται σε έναν open-source QEMU εξομοιωτή και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να υποστηρίξει το Apple A4 chip, το οποίο χρησιμοποιείται στο iPhone 4, το iPod touch 4G και την πρώτη γενιά iPad.

iEmu is an emulator based on the popular open-source emulator QEMU. The project's primary goal is to implement support for the S5L8930 chipset, which is used in the iPhone 4 and the first-generation iPad. Since the specifications for this chipset and other supporting hardware used by Apple's devices aren’t public, supporting these devices takes some heavy reverse engineering. This takes time and dedication, which is why progress so far has been slow. My new approach is to dedicate myself completely to this project and show the world the full potential of iEmu.

Once iEmu is complete it will be possible to run it on Linux, Windows, Mac, mobile platforms such as Android, and even on iOS itself. It will act as a debugger for some, and perhaps will be a QA tool for others. It will also enable security experts to capture and analyze iOS malware in a sandboxed environment.

Another major factor will be the documentation produced along the way. I plan on not only documenting my findings but also posting regular blog updates with thoughts and insights on my work.


Αφότου το emulator ολοκληρώσει με την εξομοίωση για την Apple A4 CPU, θα προχωρήσει σε άλλα, εξίσου σημαντικά στοιχεία όπως υποστήριξη για GPU, multitouch drivers, μνήμη, ήχο και συσκευές δικτύωσης όπως οι Wi-Fi, GPS, Bluetooth κ.λπ.

Ακόλουθα, όταν το iEmu ολοκληρωθεί, θα είναι δυνατόν να τρέξει στα Linux, Windows, Mac και σε mobile πλατφόρμες όπως το Android, ακόμα και στο ίδιο το iOS. Θα επιτρέψει επίσης στους ειδικούς ασφαλείας να συλλάβουν και να αναλύσουν το όποιο iOS malware(AN υπάρξει ποτέ) σε sandboxed περιβάλλον.

Η ερώτηση που αυτόματα ανακύπτει είναι ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός του πρότζεκτ. Αν υποθέσουμε πως ο Wade επιτύχει τον σκοπό του, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον μέσο χρήστη θα είναι η δυνατότητα να "παίζει" με τις iOS εφαρμογές σε πλατφόρμες διαφορετικές από το iOS. Φανταστείτε, για παράδειγμα, να παίζετε το Real Racing 2 σε ένα διπύρηνο Android smartphone.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πιο παραγωγικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα από τεχνικούς ασφαλείας που μπορούν με τη βοήθειά του να ανακαλύψουν exploits και κενά στο σύστημα χωρίς να βάλουν το iPhone τους σε κίνδυνο.

Και πάλι, δεν θα πρέπει να περιμένετε την ολοκλήρωση του πρότζεκτ σε μία ημέρα ή εβδομάδα, καθώς θα απαιτηθούν μήνες προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία, ενώ εσείς μπορείτε να δείτε ποιο αναλυτικά το Kickstarter Project και πιθανώς και να χρηματοδοτήσετε εδώ.

Source:http://www.iphonehellas.gr/forum/topic/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...