Ads 468x60px

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Με εξελιγμένο φωνητικό βοηθό το νέο iPhone

Apple: Με εξελιγμένο φωνητικό βοηθό το νέο iPhone

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη το κομμάτι του hardware και να μιλήσουμε για ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του νέου iPhone, που δεν είναι άλλο από το Assistant (βοηθό), η γνωστή τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που θα ενσωματώνεται στο iOS 5. Αυτός ο εξελιγμένος όμως βοηθός, θα αποτελέσει ίσως το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό γνώρισμα της συσκευής και θα προορίζεται αποκλειστικά για την νέα γενιά iPhone, καθώς απαιτείται η ύπαρξη ενός ισχυρού επεξεργαστή, όπως είναι ο A5, σε συνδυασμό με μεγάλη μνήμη RAM. Η λειτουργία του Assistant, θα επιτρέπει στους χρήστες με πατημένο το πλήκτρο Home, να δίνουν φωνητικές εντολές για αρκετές εφαρμογές. Για παράδειγμα λέγοντας «θύμισε μου να αγοράσω χυμό από το super market», αυτομάτως θα προσθέτει μια σημείωση για υπενθύμιση μετέπειτα, ή εάν θέλετε να κατευθυνθείτε κάπου, «πώς μπορώ να πάω στο κέντρο της πόλης», θα ανοίξει τη σχετική εφαρμογή περιήγησης χαρτών του iOS.

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα επιλογή που περιέχει το Assistant, είναι η δυνατότητα δημιουργίας κειμένου απλά και μόνο με την φωνή. Εάν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το απαγγείλετε και θα πραγματοποιηθεί η αποστολή του. Για την διασφάλιση της σωστής φωνητικής ερμηνείας, το Assistant μπορεί να σας διαβάσει τα μη απεσταλμένα μηνύματα.

Τέλος, μια πηγή ισχυρίζεται ότι ο Assistant είναι τόσο ακριβής στην αναγνώριση φωνής, που δεν θα χρειαστεί κάποιος να συλλαβίσει τις λέξεις του ή να μιλήσει ειδικότερα καθαρά για να λειτουργήσει το σύστημα. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να απαντήσει σε μερικά επιστημονικά ή μαθηματικά ερωτήματα μέσω της ενσωμάτωσης του Woffram Alpha, και να αναζητήσει ανθρώπους με την λειτουργία «Βρες Τους Φίλους Μου», κάτι που απαιτεί ρύθμιση και έγκριση από τον ίδιο τον χρήστη. Επίσης, λέγεται ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει την επιλογή τραγουδιών στον έλεγχο μουσικής. Ο προκάτοχος του Assistant, Voice Control, περιορίζεται σε άλμπουμ, καλλιτέχνες και λίστες αναπαραγωγής.

Source: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=316559

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...