Ads 468x60px

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

O Steve Jobs ποτέ δεν άφησε την Apple!

Πριν λίγες ημέρες ένα μεγάλο κομμάτι της Apple κοινότητας τα έβαψε μαύρα. Μιλάμε για αυτούς που παρακολουθούν την  Apple από το ’90 και γνωρίζουν λίγο καλύτερα την ιστορία της Apple και του Jobs.


Εκείνη την μέρα ο Steve, αποφάσισε να κατέβει από πρόεδρος της πολυαγαπημένης μας εταιρίας Apple, inc. Αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έγινε για λόγους υγείας όπως ειπώθηκε και σίγουρα δεν μπορούμε να ψάξουμε για να μάθουμε για ποιους λόγους έγινε, όμως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν με το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει αργότερα τον Νοέμβριο και περιέχει πληροφορίες για την παραίτηση του.

Μετά από 35 χρόνια στο γκαράζ του στην Silicon Vallery και αφού διώχτηκε μέσα στην πρώτη δεκαετία, ο Steve Jobs γύρισε στην Apple το 1997 όταν αυτή πήγαινε για κατάρρευση. Μέσα στα 14 χρόνια από την στιγμή που επέστρεψε, η Apple έγινε η πιο πολύτιμη εταιρία στον κόσμο. Το να αφήσει την θέση του CEO τώρα που η εταιρία έχει φτάσει στην κορυφή είναι κατανοητό.


Μετά από την τρίτη στην σειρά άδεια του που του δόθηκε τον Ιανουάριο φαινόταν ότι ο Jobs πήγαινε όλο και περισσότερο προς μία θέση με λιγότερα καθήκοντα, στην οποία θα μπορούσε ακόμα να ηγείται στα Keynotes αλλά θα έδινε σε κάποιον άλλο τον “μεγαλύτερο” ρόλο του CEO.

Ο Steve Jobs δεν παραιτήθηκε από την Apple όπως πολλά Ελληνικά κανάλια ανέφεραν τις πρώτες μέρες, αντίθετα θεώρησε ότι μια εταιρία με τόσο μεγάλη δύναμη όπως η Apple δεν γίνεται να είναι χωρίς CEO για τόσο πολύ καιρό. Αφού λοιπόν κατάφερε όλα αυτά που κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια (και δεν είναι καθόλου λίγα) έδωσε την θέση του στον επόμενο άνθρωπο που πιστεύει ο ίδιος ότι του αρμόζει να ονομαστεί Apple CEO. Το αν ο Tim Cook θα τα καταφέρει ή όχι αφήστε τον Steve να το ξέρει καλύτερα, εμπιστευόμαστε την κρίση του και πιστεύουμε ότι τον έχει επιλέξει για κάποιο λόγο.


Ακόμα και μετά την παραίτηση του ο Steve Jobs θα συνεχίσει να έχει έναν πολύ βασικό ρόλο στην Apple σαν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Chairman) κάτι που του δίνει το δικαίωμα να κάνει όλα αυτά που έκανε από το σπίτι είτε με κρυφές συναντήσεις όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν “έξω” από την Apple με την άδεια για λόγους υγείας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Steve Jobs (και σίγουρα είστε πολλοί εσείς) θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο με την αυθεντική βιογραφία του που θα κυκλοφορήσει αργότερα τον Νοέμβριο.
Το απίστευτο πορτραίτο του Steve Jobs δημιούργησε ο Charis Tsevis!

Source:http://www.greek-iphone.com/20110831/steve-jobs-never-left-apple/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...