Ads 468x60px

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγή γλώσσας στο OS X


Συνήθως κατά το πρώτο άνοιγμα ενός Mac επιλέγουμε για γλώσσα πληκτρολογίου την Αγγλική με συνέπεια να «παιδευόμαστε» μετέπειτα με τα Ελληνικά.
Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ απλά και εύκολα αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:
1. Πηγαίνουμε ->System Preferences->Language & Text
2. Επιλέγουμε την καρτέλα Input Sources και από τη λίστα στα αριστερά βρίσκουμε το Greek και το τικάρουμε.
Επιλέγουμε, επίσης, και τα Use the same one in all documents και Show input menu in menu barεάν δεν είναι ήδη επιλεγμένα.
Τώρα θα δούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό πλήκτρων για να αλλάζουμε αυτόματα τη γλώσσα από ελληνικά στα αγγλικά και το αντίστροφο (ή όποια άλλη γλώσσα έχετε προσθέσει).
3. Από το ίδιο παράθυρο επιλέγουμε το Keyboard Shortcuts ή πάμε από την αρχή System Preferences->Keyboard->Keyboard Shortcuts
Εκεί επιλέγουμε στα αριστερά το Keyboard & Text Input και εντοπίζουμε στα αριστερά το Select the previous input source. Το τικάρουμε εάν δεν είναι ήδη επιλεγμένο, κάνουμε διπλό κλικ στο πεδίο που πρέπει να δώσουμε τη συντόμευση και πληκτρολογούμε το συνδυασμό που θέλουμε. Το σύνηθες και αυτό που δείχνει η εικόνα παραπάνω είναι το cmd+space
Την πρώτη φορά που θα κάνετε αυτή την αλλαγή θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα λάθους που θα σας λέει ότι η συντόμευση αυτή χρησιμοποιείται ήδη κάπου αλλού και συγκεκριμένα για την αναζήτηση μέσω Spotlight. Πολύ απλά πάμε στο μενού του Spotlight στα αριστερά και με τον ίδιο τρόπο αλλάζουμε τον συνδυασμό σε κάτι άλλο. Εγώ για παράδειγμα έχω επιλέξει τον συνδυασμόctrl+space
Source:http://www.macuser.gr/language-input-os-x-6851/

1 σχόλιο:

  1. να προσθεσω κι εγω μια εμπειρια χρησης σχετικη με το θεμα που ισως αποβει σβτήρια για καποιους? στο tab "languages" θετουμε την προτεραιοτητα των γλωσσων με drug and drop . Αν καταλαβα καλα το εκαστοτε προγραμμα συμβουλευεται την ιεραρχηση που καναμε στις γλωσσες και εφοσον εχει την ικανοτητα να μεταφραζει τον εαυτο του στην γλωσσα που διαλεξαμε το κανει. πχ αν εχουμε πανω πανω τα ελληνικα και δευτερα τα αγγλικα o chrome θα μας βγαζει τα menu στα ελληνικα και θα μας προτεινει να μας μεταφρασει στα ελληνικα τυχων ξενογλωσσα κειμενα.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ομως λογω κακου προγραμματισμου καποιων προγραμματων που δεν ελαβαν υποψη το ενδεχωμενο καποιος να ΜΗΝ εχει πρωτη επιλογη τα αγγλικα, ειναι πιθανο να παρουσιαστει conflict και να μην ανοιγει. Στην περιπτωση αυτη το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να βαλετε σαν πρωτη γλωσσα τα αγγλικα και σαν δευτερη τα ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...