Ads 468x60px

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Patent Wars: Η Samsung ζητά την απαγόρευση του iPad/iPhone στην Ολλανδία

Patent Wars: Η Samsung ζητά την απαγόρευση του iPad/iPhone στην Ολλανδία 
 
Η Samsung περνά στην αντεπίθεση και μηνύει την Apple για τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ολλανδία και ζητάει την απαγόρευση όλων των προϊόντων της Apple που χρησιμοποιούνε τεχνολογίες 3G. Οι συσκευές που αναφέρεται η Samsung είναι οι εξής: iPhone 3GS/4, iPad 1/2 (3G).

Αυτές οι συσκευές είναι που παραβιάζουν τις 3G πατέντες της Samsung. Η Samsung ζητά την απαγόρευση όλων των συναλλαγών και των πωλήσεων των συγεκρκιμένων συσκευών στην Ολλανδία. Επιπλέον η Samsung θέλει να γίνει ανάκληση όλων των προϊόντων από τις αποθήκες των συνεργατών της Apple (Media Markt κτλπ). Όπως δείχνουν τα πράγματα ακολουθείται μια παρόμοια τακτική και σε άλλες χώρες που οι δύο εταιρείες έχουν δικαστικές διαμάχες (Η.Π.Α., Γαλλία, Ιαπωνία και άλλες).

Είναι όμως τόσο ισχυρές αυτές οι πατέντες έτσι ώστε να έχει ελπίδες στη διαμάχη η Samsung; Πιθανότατα όχι. Ο πλέον ειδικός στις πατέντες Florian Mueller πιστεύει πως οι πατέντες της Samsung δεν είναι τόσο ισχυρές. Κάτω από την ειδική άδεια FRAND η Apple είναι ούτως ή άλλως υποχρεωμένη να πληρώσει στην Samsung κάποια χρήματα με διαφανή διαδικασία. Στη μοναδική περίπτωση που η Apple θα βρει τον μπελά της, είναι μόνο αν δεν δεχθεί να πληρώσει. Επίσης συμπληρώνει πως η Samsung μάλλον προσπαθεί να αμυνθεί απέναντι στην Apple και να την κάνει ίσως να υποχωρήσει σε άλλα ζητήματα.

Σ.Σ. Κινήσεις απελπίσίας; Ίσως. Το σίγουρο είναι πως οι δύο κολοσσοί έχουνε κάνει το myphone σαπουνόπερα.



Source: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=316292

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...