Ads 468x60px

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Regis McKenna για τους Steve Jobs, Tim Cook

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Regis McKenna σχολιάζει την παραίτηση του Steve Jobs και αναφέρει ότι ο Tim Cook δεν έχει λάβει την απαραίτητη αναγνώριση που του αξίζει.



Ο Regis McKenna είναι γνωστός στη Silicon Valley ενώ η εταιρεία του σχεδίασε το περίφημο λογότυπο της Apple το 1977.

Ο McKenna αναφέρει ότι ο Jobs είναι αδιαμφισβήτητα μια ιδιοφυΐα αλλά και ο Tim Cook δεν έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει. Ο McKenna θεωρεί ότι ο Cook είναι το ίδιο υπεύθυνος για την επιτυχία της Apple όσο είναι και ο Steve Jobs.
He is as responsible for Apple’s success as Steve is
Η επιτυχία της Apple δεν είναι μόνο τα πολύ καινοτόμα προϊόντα της αλλά και ότι δημιούργησε μια πολύ καλά κουρδισμένη λογιστική μηχανή που παρέδιδε τα προϊόντα σε εκατομμύρια καταναλωτές.
Μια μεγάλη επιχείρηση όπως η Apple απαιτεί πολύ καλό σχεδιασμό και η πώληση εκατομμυρίων συσκευών απαιτεί μια πολύ καλά οργανωμένη λογιστική επιχείρηση. Ο McKenna συνεχίζει λέγοντας ότι πριν έρθει ο Cook στην Apple η εταιρεία ήταν καταστροφή στα λογιστικά. Η λογιστική πρόβλεψη ήταν σαν να «σηκώνεις το δάχτυλο στον άνεμο». Ο Cook έχτισε αυτό που η Apple είναι σήμερα και του αξίζει περισσότερη αναγνώριση από αυτή που του αντιστοιχεί.

Έχει, όμως, ο Cook τον καλλιτεχνικό στόμφο για να αντικαταστήσει τον Jobs; O McKenna δηλώνει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά καθώς ο Cook ήταν για τόσο καιρό στο παρασκήνιο κάνοντας σίγουρο ότι η Apple λειτουργεί σωστά ως επιχείρηση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι μέσα στην εταιρεία -κυρίως ο Jony Ive- που έχει γαλουχηθεί με αυτή την νοοτροπία και θα μπορεί να προσφέρει στο καλλιτεχνικό κομμάτι.

Ο McKenna συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα εταιρειών που επέζησαν -ή ακόμα άνθισαν- μετά την αποχώρηση των ιδρυτών τους, όπως η Ford, Intel και Toyota. Το μυστικό είναι ο ορισμός CEO μέσα από την εταιρεία έτσι ώστε να γνωρίζει την κουλτούρα της εταιρείας.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η Pixar του Steve Jobs. Όταν έφυγε ο Jobs άφησε μια πολύ ικανή δημιουργική ομάδα που διηύθυνε την εταιρεία χωρίς αυτόν και την ανέδειξε στο πιο πετυχημένο animation studio στο Hollywood.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Source:http://www.macuser.gr/regis-mckenna-steve-jobs-tim-cook-6629/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...