Ads 468x60px

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Tim Cook, Apple CEO

Όπως είδαμε λίγο πριν τελειώσει ο Αύγουστος, ο Steve Jobs άφησε τα καθήκοντά του CEO στον Tim Cook. Πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν το παρελθόν του ή για ποιόν λόγο έκανε αυτή την επιλογή ο Jobs, ίσως όμως τα παρακάτω στοιχεία να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε.


Ο Timothy D. “Tim” Cook (γεννημένος 1 Νοεμβρίου του 1960) είναι ο διευθύνων σύμβουλος της την Apple Inc , αφού προσχώρησε στην εταιρεία το Μάρτιο του 1998. Ονομάστηκε CEO μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Steve Jobs στις 24 Αυγούστου, 2011.


O Cook μεγάλωσε στο Robertsdale της Αλαμπάμα, κοντά στο λιμάνι Mobile. Ο πατέρας του ήταν εργαζόμενος σε ναυπηγείο, ενώ η μητέρα του ήταν νοικοκυρά μέσα στο σπίτι. Ο Cook αποφοίτησε από το γυμνάσιο στο σχολείο Robertsdale High , και εκεί κέρδισε ένα πτυχίο στη βιομηχανική μηχανική από το Πανεπιστήμιο Auburn το 1982, και του MBA από το Πανεπιστήμιο Duke ‘s Fuqua School of Business, το 1988.

Στην αρχή ο Cook πέρασε 6 μήνες στην Compaq ως Vice President από οπού και αποχώρησε για να γίνει Senior Vice President της Apple μετά την πρόσληψη του από τον Steve Jobs. Πριν από αυτό, ο Cook υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής λειτουργιών (COO) στην Intelligent Electronics και πέρασε 12 χρόνια στην IBM ‘s personal computer ως και εκπλήρωσε ως διευθυντής της Βόρειας Αμερικής.



O Cook υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple για δύο μήνες το 2004, όταν ο Steve Jobs ανάρρωνε από τον καρκίνο του παγκρέατος μετά την χειρουργική επέμβαση 2009, o Cook πάλι υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple για αρκετούς μήνες, ενώ Jobs πήρε άδεια απουσίας για μεταμόσχευση ήπατος.


Παρατηρούμε λοιπόν ότι ο Tim Cook έχει αναλάβει επανειλημμένως την θέση του CEO στην Apple. Επομένως δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο.

Τον Ιανουάριο του 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Apple εγκρίνει την τρίτη, ιατρική άδειας, απουσία του Jobs. Κατά την περίοδο αυτή, ο Cook ήταν υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών της Apple καθημερινά, ενώ ο Steve Jobs ασχολούνταν με θέματα μεγαλύτερης βαρύτητας.

Source:http://www.greek-iphone.com/20110908/tim-cook-apple-ceo/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...