Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Tizen: Το νέο λειτουργικό σύστημα της συνεργασίας Intel με Samsung

Tizen: Το νέο λειτουργικό σύστημα της συνεργασίας Intel με Samsung
Τίτλοι τέλους για την ανάπτυξη του MeeGo OS και ενώ η φινλανδική εταιρία Nokia, αποφάσισε να αποχωρίσει και να εγκαταλείψει οριστικά την προσπάθειά της για το πολυσυζητημένο λειτουργικό σύστημα της Intel, το N9 smartphone ήταν μια απλή απόπειρα και τίποτα παραπάνω, ωστοσο η Nokia ανέφερε τελικά, ότι θα συνεχισει την υποστηριξη του Ν9 ως και το 2015.

Υπάρχουν νέες εξελίξεις που διαβεβαιώνουν πως η Intel σύντομα θα αποκαλύψει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα προκύψει έπειτα από τη κοινή συνεργασία της εταιρίας με την Samsung. Το νέο λειτουργικό σύστημα που θα ονομάζεται «Tizen«, θα είναι ανοιχτού κώδικα και θα απευθύνεται σε συσκευές διαφόρων ειδών. Πρόκειται για μια τροποποιημένη έκδοση του Linux, η οποία θα φέρει ωστόσο ορισμένα γνώριμα χαρακτηριστικά του MeeGo OS, με δυνατότητα για μια καλύτερη αξιοποίηση του κώδικα HTML5.

Η Intel ενδεικτικά αναφέρει ότι «Πιστεύουμε ότι το μέλλον ανήκει στην δημιουργία εφαρμογών προσαρμοσμένες στον κώδικα HTML5, εκτός από ένα σχετικά μικρό ποσοστό των εφαρμογών, και είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι ότι οι επενδύσεις μας πρέπει να στραφούν προς την ανάπτυξη του HTML5».

Για την ανάπτυξη του νέου Tizen, θα συσταθεί ομάδα προγραμματιστών προερχόμενοι από τους χώρους των δύο εταιριών, Intel και Samsung. Εκπρόσωπος της Intel, δηλώνει πως «Πολλά πράγματα θα είναι ίδια όπως ήταν στο MeeGo. Το Tizen θα υποστηρίξει πολλαπλές κατηγορίες συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των tablets, netbooks, smartphones, Smart TV, και άλλα». Η εταιρία δεν παραλείπει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε οι συνεργάτες της να έχουν μια πιο εύκολη μετάβαση από το project MeeGo στο πρωτοεμφανιζόμενο Tizen, το οποίο πιθανότατα να δοθεί προς κυκλοφορία κατά τις αρχές του 2012. 
 
Source:  http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=316752

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...