Ads 468x60px

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στα $ 1.2 δις εκτιμάται η εταιρεία του δημιουργού του Angry Birds



Της Bessy Τheodoropoulou  
 

Η Φινλανδική εταιρεία παιχνιδιών για κινητά και ο δημιουργός του Angry Birds, Rovio, σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών της εταιρείας από το επόμενο έτος.

Η παραπάνω δήλωση προέρχεται από τον υπεύθυνο μάρκετινγκ της εταιρείας, Peter Vesterbacka, ο οποίος πρόσφατα μίλησε με τον Bloomberg.

“ Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για την εκκίνηση πώλησης μετοχών” είπε, “Ίσως σε ένα χρόνο από τώρα”.

Τον περασμένο Αύγουστο, πηγές εκτίμησαν πως η αξία της εταιρείας μπορεί να βρίσκεται κοντά στα $ 1.200.000.000, γεγονός το οποίο αναστάτωσε τους κριτικούς οι οποίοι θεωρούν πως η εν λόγω τιμή είναι ενδεικτική καθώς παρομοιάζουν την εταιρεία σα μία φούσκα έτοιμη να σκάσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Vesterbacka, εσωτερικές εκτιμήσεις της εταιρείας υποδεικνύουν ότι η αποτίμηση της εταιρείας θα μπορούσε να υπερβεί το $ 1.2 δις.

Το Angry Birds θεωρείται ως κάτι παραπάνω από παγκόσμιο φαινόμενο για την εταιρεία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το παιχνίδι έχει ξεπεράσει τα 350.000.000 downloads και βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή του Top paid chart στο App Store της Apple.

Source: http://www.gamasutra.com/view/news/37879/Angry_Birds_Maker_Rovio_Eyes_A_2012_IPO_Says_12B_Valuation_Was_Too_Low.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...