Ads 468x60px

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

5 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για τον Steve Jobs



Ο εμβληματικός ηγέτης και ιδρυτής της Apple πέρασε στην ιστορία αφήνοντας ως «κληρονομιά» μερικά από τα πλέον σημαντικά προϊόντα στην ιστορία της τεχνολογίας. Διάβασε 5 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για έναν άνθρωπο που με το όραμα, τις εμπνεύσεις και το ταλέντο του άλλαξε την ιστορία της τεχνολογίας.

> Έχει τέσσερα παιδιά, τρία από τα οποία (τον πρωτότοκο γιο του Reed και τις κόρες του Erin και Eve) απέκτησε από το γάμο του με τη Laurene Powell, το 1991. Η μεγαλύτερη του κόρη, η Lisa -την οποία αναγνώρισε αρκετά χρόνια μετά τη γέννησή της- είναι δημοσιογράφος που έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με τα περιοδικά »The Southwest Review», «The Massachusetts Review», «Spiked» και »O, The Oprah Magazine».

> Είχε ασπαστεί το Βουδισμό. Είχε, μάλιστα, σκεφτεί να γίνει μοναχός σε μοναστήρι στην Ιαπωνία αντί να ιδρύσει την Apple, αλλά ο προσωπικός του «γκουρού», Kobun Chino, τον έπεισε για το αντίθετο. Ο ίδιος τον πάντρεψε με βουδιστική τελετή στο Yosemite National Park, το οποίο είναι και από τα αγαπημένα μέρη του Steve Jobs στον κόσμο.

> Ο Steve Jobs υπήρξε φανατικός χορτοφάγος από τα εφηβικά του χρόνια. Σε κάποιες περιόδους της ζωής του, μάλιστα, έτρωγε μόνο φρούτα, ενώ συχνά ακολουθούσε διάφορες «νηστείες». Η μόνη ζωική τροφή που επέτρεπε στον εαυτό του ήταν τα ψάρια.

> Ο αγαπημένος μουσικός του ήταν ο Bob Dylan, κάποιες από τις μελωδίες του οποίου έπαιζε στην κιθάρα του όταν ήταν νέος, μαζί με φίλους του όπως ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wosniak. Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν πως ένας από τους λόγους που συνδέθηκε ερωτικά με την Joan Baez ήταν επειδή είχε παλαιότερα σχέση με τον Dylan. Επίσης, αγαπούσε πολύ τους Beatles.

> Αγαπούσε πολύ τη φωτογραφία και το σπίτι του ήταν διακοσμημένο για καιρό μόνο με μεγάλες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, είτε του Αϊνστάιν είτε από τοπία της Καλιφόρνια ως επί τω πλείστον από τον κορυφαίο Αμερικανό φωτογράφο Ansel Adams.

Source: http://www.digitallife.gr/5-pragmata-pou-isws-de-gnwrizes-gia-ton-steve-jobs/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...