Ads 468x60px

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η Apple ανακοινώνει το Find My Friends


Όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, η Apple δουλεύει πάνω σε ένα καινούριο χαρακτηριστικό που θα βρίσκεται στο iOS 5 και στο iCloud. Το Find my Friends είναι μια καινούρια υπηρεσία η οποία βασίζεται σε τοποθεσίες. Μέσα από αυτή θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε οποιαδήποτε στιγμή που βρίσκονται οι φίλοι και οι γνωστοί μας εφόσον οι ίδιοι το έχουν επιλέξει αυτό.

Με την υπηρεσία Find my Friends θα μπορούμε να καλέσουμε τους φίλους μας να μοιραστούν την τοποθεσία τους με εμάς για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, αν έρχεται κάποιος φίλος προς το σπίτι μας, εφόσον μας επιτρέψει θα μπορούμε να δούμε την τοποθεσία του ή ακόμα και την διαδρομή που θα ακολουθήσει μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Φυσικά ο χρήστης μπορεί να κάνει ότι ρυθμίσεις θέλει, ακόμα και να απαγορεύσει την ανίχνευση του.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην σελίδα της Apple, η εφαρμογή είναι ενσωματωμένη μέσα στο σύστημα και έρχεται μαζί με την υπηρεσία iCloud. Αυτή μας επιτρέπει να επιλέξουμε φίλους και γνωστούς μας και να τους τοποθετήσουμε σε ένα χάρτη, όπως και να ρυθμίσουμε αν θέλουμε να φαίνεται η δική μας τοποθεσία και για πόσο.
Ακόμα έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε ομάδες (group) ανθρώπων  και να ειδοποιηθούμε για κάποιον  νέο φίλο που θέλει να ενταχθεί σε αυτές και φυσικά να επιλέξουμε αν θέλουμε να τον δεχτούμε. Επίσης μπορούμε απλά να κλείσουμε το διακόπτη έτσι ώστε να μην φαίνεται η τοποθεσία μας.

Source:http://www.greek-iphone.com/20111005/apple-announces-find-my-friends/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...