Ads 468x60px

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Apple πρόβλεψε το iPad 3 με Siri το 1987 (Video)


 
Λίγο καιρό πριν δημοσιεύσαμε το παρακάτω video στο οποίο μπορούμε να δούμε πως η Apple πρόβλεψε το Siri και το iPad το 1987. Αν και τότε δεν εξηγήσαμε την ιστορία του video το Cult of Mac πρόσφατα εξηγεί αυτή τη φανταστική ιστορία.
 
 
Το 1986 ο Apple CEO, John Scully είχε μια συζήτηση με τον φίλο της Apple, τον Alan Kay, τον επαναστατικό Αμερικάνο επιστήμονα υπολογιστών από τον οποίο ήρθε και η φράση “ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις.”

Ο Kay εξήγησε τότε στον Sculley ότι σχεδόν όλα τα κέρδη της Apple ότι  έρχονται χάρη στον 512K Macintosh, το Aldus PageMaker, το Adobe Postscript και ο εκτυπωτής Apple LaserWriter 2.0,  εφευρέσεις που όλες ήρθαν από την Xerox PARC.

Τότε ο Kay είπε κάτι καθησυχαστικό. “Την επόμενη φορά δεν θα έχουμε την Xerox”. Εκτός αν η Apple δεν αρχίσει να βγάζει της δικές της μεγάλες ιδέες, κάνοντας έτσι την εταιρία να μείνει στάσιμη και να μην δημιουργήσει νέα προϊόντα.

Το αποτέλεσμα από την πρόκληση του Kay στο Sculley ήταν αυτό το concept του  Knowledge Navigator που είδαμε το 1987.

Η ιδέα ήταν να αγκαλιάσει την παροιμία ότι οι μεγάλες ιδέες χρειάζονται είκοσι χρόνια από την πρώτη έμπνευση έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την καταναλωτική αγορά, έτσι στο βίντεο φαντάζεται έναν υπολογιστή της Apple του 2009.

Μόνο που στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για υπολογιστή. Το Knowledge Navigator είναι ένα iPad  στην πραγματικότητα και μάλιστα αν και το interface του είναι κάπως παλιομοδίτικο, τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν όμοια με αυτό που πρόκειται να δούμε την επόμενη χρονιά στο iPad 3. Επίσης πολλά από τα χαρακτηριστικά του Knowledge Navigator θυμίζουν αυτά του Siri και του iCloud που βλέπουμε σήμερα.

Το iPad φυσικά που για πρώτη φορά είδαμε το 2009 φαίνεται ότι είναι πολύ καλύτερο από το Knowledge Navigator που η Apple πρόβλεψε το 1987. Αυτό που είναι καταπληκτικό είναι ότι η Apple κατάφερε και χωρίς τον Steve Jobs, ήταν σε θέση να προβλέψει  τι θα κυκλοφορούσε το 2009 ίσως βέβαια με μερικά μειονεκτήματα.

Το όνομα Knowledge Navigator (Πλοηγητής Γνώσεων) δεν γνωρίζουμε από που προέκυψε, αν και μπορούμε να δούμε ότι η ονομασία μας δείχνει τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει αυτό το προϊόν

Source: http://www.greek-iphone.com/20111030/how-apple-predicted-siri-and-the-ipad-3-back-in-1987-video/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...