Ads 468x60px

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Όλα τα λεφτά στην Apple


Σύμφωνα με μια έγκυρη ανάλυση που εμφανίστηκε σήμερα, η Apple βγάζει περισσότερα χρήματα από τις iDevices της από όσα κερδίζει η Microsoft για όλα της τα προϊόντα μαζί.

Από την Asymco:

"Τα Mac εμφανίζουν περισσότερα έσοδα από τα Windows. Οι iOS συσκευές αποφέρουν περισσότερα έσοδα από όλα τα προϊόντα της Microsoft σε συνδυασμό. Τα έσοδα της Apple έχουν αυξηθεί κατά 413% από το δεύτερο τετράμηνο του 2007, ενώ της Microsoft έχουν αυξηθεί κατά 26%."


Το πρώτο συμπέρασμα σχετικά με τα Mac είναι απολύτως κατανοητό. Δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός πως τα Mac πωλούνται σε υψηλότατες τιμές, αλλά στο γεγονός πως η Apple διαθέτει τη δική της αλυσίδα καταστημάτων, η οποία πουλάει αποκλειστικά τα δικά της προϊόντα, ενώ οι υπολογιστές της διαθέτουν το δικό της λειτουργικό σύστημα.

Η Apple έχει μεγάλο κέρδος από κάθε Mac που πουλάει, ενώ από την άλλη πλευρά τα Windows είναι απλά ένα λειτουργικό σύστημα, οπότε το να το συγκρίνουμε μια σειρά από laptops/ desktops είναι μάλλον άδικο.

Η σύγκριση πάλι των mobile συσκευών και των σχετικών προϊόντων της Apple, με ολόκληρη τη σουίτα προϊόντων της Microsoft δεν είναι και πολύ σωστή. Κάποιος μπορεί να θεωρεί πως η Microsoft θα είχε την πρώτη θέση με δημοφιλή προϊόντα όπως τα Windows, Microsoft Office, Xbox 360, Hotmail, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο: η Apple έχει μεγαλύτερα έσοδα από τις iOS συσκευές της απ' ό,τι η Microsoft.

Σύμφωνα με το iDownloadBlog, τα έσοδα από τις iDevices δεν προέρχονται απλά από το hardware, αλλά και από το software, τα ποσοστά κέρδους από το iTunes Store και τα περιφερειακά.

Και πάλι πρόκειται για πολλά χρήματα. Τα έσοδα της Apple έχουν εκθετικά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Τα iPhone, iPod touch και iPad είναι εξαιρετικά δημοφιλή προϊόντα και κυριαρχούν στις αντίστοιχες αγορές. Το αποτέλεσμα δικαιώνει φυσικά την Apple και τις επιλογές της.

Source: http://www.pcw.gr/Article/Windows-Software/Apple/242-6164.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...