Ads 468x60px

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Το Πανεπιστήμιο της Apple

Θυμάστε το “Apple University” που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο και σκοπό είχε την μελέτη του τρόπου λειτουργίας της Apple και της διδασκαλίας του στους εργαζομένους.
Οι LA Times προσφέρουν σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με εκείνο το project που ξεκίνησε ουσιαστικά για να προετοιμάσει την Apple στην μετά-Jobs εποχή.

Στο άρθρο αναφέρεται ως πηγή ένας πρώην εργαζόμενος στην Apple που περιγράφει το σκεπτικό πίσω από αυτό το project.
“O Steve σκεφτόταν για την κληρονομιά του. Η ιδέα ήταν να συγκεντρωθεί οτιδήποτε μοναδικό σχετικά με την Apple και να κωδικοποιηθεί για να διδαχθεί στις μελλοντικές γενιές των εργαζομένων. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει ένα πανεπιστήμιο με σκοπό τον ενδελεχή έλεγχο των θεμελίων που διασφαλίζουν την επιτυχία της εταιρείας”
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος ο Jobs εντόπισε ορισμένα αξιώματα που θεωρούσε ότι ήταν υπεύθυνα για την επιτυχία της Apple. Μερικά από αυτά ήταν η υπευθυνότητα, η εμμονή στη λεπτομέρεια, η τελειομανία, η απλότητα και η μυστικότητα.

Λέγεται ότι ο ίδιος ο Jobs καθοδηγούσε τη δημιουργία των μαθημάτων και διατηρούσε αμείωτο ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια από τη σύλληψη της ιδέας. Μάλιστα, φαίνεται ότι και η άλλη εταιρεία του Steve Jobs, Pixar, διατηρεί ένα παρόμοιο μοντέλο με το Πανεπιστήμιο.

Source:http://www.macuser.gr/apple-university-2-7122/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...