Ads 468x60px

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οι γίγαντες της τεχνολογίας τιμούν τον Στιβ Τζομπς

Σπουδαίες προσωπικότητες εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του Στιβ Τζομπς. Διαβάστε στο NEWS 247 τι δήλωσαν για την απώλεια του σπουδαίου πιονέρου της τεχνολογίας οι Μπιλ Γκέιτς, Τζέρι Γιανγκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και άλλοι μεγάλοι της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας

Ο θάνατος του μεγάλου οραματιστή και συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση με μεγάλες προσωπικότητες να αποτίουν φόρο τιμής, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον χώρο της τεχνολογίας.

Στις δηλώσεις τους τις οποίες δημοσιεύει το Wired.com, οι περισσότεροι αναφέρονται στον μαγικό τρόπο που είχε ο Τζομπς να φέρνει το καινούργιο και να εκπλήσσει τους πάντες με την καινοτόμα σκέψη του.

Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος δήλωσε τυχερός που τον γνώρισε.

"Ο κόσμος σπάνια γνωρίζει κάποιον με τόση επιρροή σαν αυτή που είχε ο Στιβ στα πράγματα. Τα αποτελέσματα των επιτευγμάτων του θα επηρεάζουν τις επόμενες γενιές. Για όσους από εμάς είχαν την τύχη να δουλέψουν μαζί του είναι τεράστια τιμή. Θα μου λείψει απίστευτα ο Στιβ" δήλωσε.
Ο Τζέρι Γιανγκ συνιδριτής του Yahoo, χαρακτήρισε τον Στιβ Τζομπς ως ήρωά του και τόνισε ότι θα λείψει από όλο τον κόσμο.

"Ο Στιβ ήταν ο ήρωάς μου καθώς μεγάλωνα. Όχι μόνο μου έδωσε πολλές συμβουλές και με ενθάρρυνε, αλλά έδειξε σε όλους μας πως η καινοτομία και η πρωτότυπη σκέψη, μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Θα μου λείψει, όπως και σε όλο τον κόσμο".
Την λύπη του για την απώλεια του Στιβ Τζομπς, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ.

"Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για τον θάνατο του Στιβ Τζομπς, έναν από τους ιδρυτές της 'βιομηχανίας' του και πραγματικού οραματιστή. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του, στην Apple και σε όσους επηρεάστηκαν από το έργο του", τόνισε.
O Μπομπ Ίγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Ντίσνεϊ, αναφέρθηκε στον τρόπο σκέψης του Στιβ Τζομπς, που τον έκανε να ξεχωρίζει.

"Ο Στιβ ήταν 'γνήσιος', με ένα μυαλό κοφτερό και με τόσο πλούσια φαντασία, που κατάφερε να αφήσει το στίγμα του σε μια ολόκληρη εποχή. Παρά τα όσα είχε πετύχει, πάντα είχε τον ενθουσιασμό του ανθρώπου που μόλις ξεκινά. Με τον θάνατό του, ο κόσμος έχασε έναν πρωτοπόρο, η Ντίσνεϊ έχασε ένα μέλος της οικογένειάς της και εγώ έχασα έναν σπουδαίο φίλο" δήλωσε.

Την υπόσχεση ότι η Apple θα τιμήσει τον Στιβ Τζομπς συνεχίζοντας το έργο του, έδωσε ο άνθρωπος που τον αντικατέστησε στο τιμόνι της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

"Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του Στιβ ή την ευγνωμοσύνη μας για το ότι είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί του. Θα τιμήσουμε τη μνήμη του αφιερώνοντας τους εαυτούς μας για να συνεχίσουμε τη δουλειά που αγαπούσε τόσο πολύ.
Στην τεράστια επιρροή του Στιβ Τζομπς στην τεχνολογία και στον κόσμο αναφέρθηκε και η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HP, Μεγκ Γουίτμαν.

"Ο Στιβ Τζομπς ήταν ένας πιονέρος και επιχειρηματίας παγκόσμιας εμβέλειας. Η επιρροή του στην τεχνολογία ήταν τεράστια. Θα μείνει στην ιστορία για τις καινοτομίες που έφερε στην αγορά και την έμπνευση που πρόσφερε στον κόσμο".

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ευχαρίστησε τον Στιβ Τζομπς για το παράδειγμα ζωής που του έδωσε και για το ότι τον τίμησε με τη φιλία του.

"Στιβ, σ' ευχαριστώ για το ότι ήσουν μέντοράς μου και φίλος μου. Σ' ευχαριστώ που έδειξες ότι με αυτά που δημιουργούσε μπορούσε να αλλάξεις τον κόσμο. Θα μου λείψεις" ανέφερε.
Ο Στιβ Βόσνιακ, ο άνθρωπος που ίδρυσε μαζί με τον Τζομπς  την Apple, έκανε λόγο για το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του ο Στιβ Τζομπς.

"Ένιωσα όπως όταν πέθανε ο Τζον Λένον, ο JFK ίσως και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: είναι σαν να δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό".

"Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι έκανε σίγουρα ξεπέρασε κατά πολύ όλους τους στόχους που είχε θέσει", υπογράμμισε.

Ο Βόσνιακ θυμήθηκε τις πρώτες ημέρες της Apple, σε ένα γκαράζ, κάνοντας τη σύγκριση με την δημιουργία του Google και του Facebook, 20 χρόνια αργότερα. "Συγκολλούσαμε σίδερα, βιδώναμε βίδες, ο Στιβ μιλούσε στο τηλέφωνο αγοράζοντας εξαρτήματα, συντονίζοντας τις πωλήσεις, μιλώντας με ανθρώπους, κερδίζοντας χρήματα: ήταν το ξεκίνημα ενός μεγάλου επιχειρηματία".

Source: http://news247.gr/kosmos/news/oi_gigantes_ths_texnologias_timoun_ton_stiv_tzomps.1399093.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...