Ads 468x60px

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Bushnell: Ο Steve δεν ήταν ποτέ ανεκτικός με τους ηλίθιους



Της Bessy Τheodoropoulou

Το σύντομα πέρασμα του Steve Jobs μπορεί να δημιούργησε ένα κύμα θαυμασμού για τις καινοτομίες του στον κόσμο της τεχνολογίας και για τη δημιουργικότητα του, ωστόσο πολλοί θα έλεγαν ότι όλα αυτά είναι απόρροια της δύσκολης ιδιοσυγκρασίας του. Ο συνιδρυτής της εταιρείας Atari, Nolan Bushnell ο οποίος έδωσε στον Jobs την πρώτη του μεγάλη σχεδιαστική δουλειά, αναφέρει ότι ο Jobs μπορεί να ήταν αρκετά “ιδιότροπος” αλλά ήταν πάντα ένας καλός φίλος.


   Στο Game Developers Conference Online που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Austin, ο Bushnell δήλωσε “Ο Steve ένας πολύ έξυπνος αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολος άνθρωπος”, αναπολώντας τα νεότερα χρόνια του CEO της Apple. Ο  Bushnell χρειαζόταν κάποιον να δουλέψει πάνω στο Breakout, αλλά οι σχεδιαστές του δεν ενδιαφέρθηκαν και γι'αυτό τοποθέτησε τον Jobs πάνω σ'αυτό.

  “Ο  Steve ήταν στο σημείο να απολυθεί γιατί είχε προβλήματα με τους συναδέλφους του. Γι αυτό του είπα 'Λοιπόν, θα σε βάλω στη νυχτερινή βάρδια' την οποία δεν είχαμε ακόμα στην εταιρεία” είπε αστειευόμενος ο  Bushnell “ Πάντα πίστευα ότι όσο ιδιότροπος και να είναι κάποιος θα μπορούσε να δουλέψει στην εταιρεία”. Ο  Steve (και ο συνεργάτης του στην  Atari, Wozniak) δούλευαν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας πάνω στο  Breakout, το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία.

   Ο  Bushnell όχι μόνο βοήθησε τον Jobs να ξεπεράσει τα εμπόδια που έβλεπε μέσα από τις προκλήσεις, αλλά του υπέδειξε και έμμεσα την πνευματική αναζήτηση την οποία επιζητούσε, κατάσταση η οποία τον ώθησε στην απόφαση της ίδρυσης της Apple.

   Η εταιρεία έστειλε τον Jobs στη Γερμανία “ Ο Steve ήθελε να πάει στην Ινδία για να περάσει λίγο καιρό με έναν Ινδό ασκητή” θυμάται ο Bushnell. Ο Jobs ρώτησε αν μπορούσε να πετάξει απευθείας από τη Γερμανία στην Ινδία, μιας και ήταν φθηνότερα.

  “Κι έτσι η Atari πλήρωσε για το ταξίδι του στην Ινδία όπου έμεινε για κάποιους μήνες αναζητώντας το φως του...και προκαλώντας ασθένεια στον εαυτό του.” είπε ο  Bushnell . Ο Jobs όταν επέστρεψε στην Καλιφόρνια ξεπέρασε την ασθένεια και μαζί με το Wozniak ξεκίνησαν την κατασκευή του Apple Computer.

  “Μου προσέφεραν την ευκαιρία να γίνω οικονομικός συνεργάτης και να έχω το 1/3 της  Apple για $50,000, κάτι το οποίο αρνήθηκα. Πολλές φορές το μετανιώνω.” λέει γελώντας ο  Bushnell.

  “ Ο  Steve ήταν πάντα ένας καλός φίλος, ένας σπουδαίος οραματιστής και ένας καλός άνθρωπος. Ο  Steve δεν υπήρξε ποτέ ανεκτικός με τους ηλίθιους. Και πιστεύω πως αυτό είναι καλό γιατί έχουμε αρκετούς ηλίθιους!” προσθέτει ο Bushnell. 

Source:http://www.gamasutra.com/view/news/37780/Bushnell_Steve_Jobs_Has_Not_Ever_Abided_Fools_Gladly_And_I_Think_Thats_Okay.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...