Ads 468x60px

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Νέα εφαρμογή για το iPad επιτρέπει την εγγραφή κώδικα απευθείας στο tablet


Της Bessy Τheodoropoulou

Ανάμεσα στα καλά σχόλια που υπάρχουν για το iOS από πολλούς προγραμματιστές παιχνιδιών, υπάρχει και μία κακή κριτική που επικεντρώνεται στο γεγονός ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής και εκτέλεσης κώδικα στην ίδια τη συσκευή, όπως μπορεί να γίνει σε έναν υπολογιστή.

Μία νέα εφαρμογή που ονομάζεται Codify επιδιώκει να επιδιορθώσει το πρόβλημα αυτό ως ένα βαθμό, επιτρέποντας στο χρήστη να εκτελεί κώδικα σε ένα  Lua-based περιβάλλον απευθείας στο iPad.

Οι εφαρμογές που δημιουργούνται από το Codify μπορούν να χρησιμοποιήσουν built-in iOS λειτουργίες, όπως την οθόνη αφής και τον αισθητήρα κλίσης, καθώς επίσης ενσωματωμέναγραφικά και διάφορα ηχητικά εφέ.


Η διεπαφή του Codify προσφέρει πλαίσιο ειδικά για τις συντομεύσεις, όπως ένα χρώμα επιλογής, μενού επιλογής εικόνας και αυτόματη συμπλήρωση για κοινά δακτυλογραφημένες λειτουργίες. Ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής τεκμηρίωσης και ελέγχου πλοήγησης επίσης βοηθά τους προγραμματιστές να επεξεργαστούν ένα σύνθετο κώδικα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store και κοστίζει $7.99

Πηγή: http://www.gamasutra.com/view/news/38162/New_iPad_App_Allows_For_Coding_Prototyping_Directly_On_The_Tablet.php?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GamasutraNews+%28Gamasutra+News%29

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...