Ads 468x60px

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο δημιουργός του iTunes, Jeff Robbin, επικεφαλής του project για την Apple HDTV


Σε συνέχεια της αποκάλυψης  από τη βιογραφία του Steve Jobs ότι ο ίδιος κατάφερε να «σπάσει» την αγορά της τηλεόρασης ο αναλυτής Gene Munster της Piper Jaffray προσφέρει σήμερα ορισμένες νέες πληροφορίες.
Τα σχόλια του Jobs προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις όπως ήταν λογικό μιας και οι φήμες για την κυκλοφορία ειδικού σετ τηλεόρασης από την Apple κυκλοφορούν πολλά χρόνια.
Ο αναλυτής επικαλείται πηγές από την παραγωγική διαδικασία στην Ασία που ισχυρίζονται ότι πρωτότυπες τηλεοράσεις βρίσκονται ήδη στα άμεσα σχέδια της Apple.
- Based on Jan-11 meetings in Asia (not with component suppliers), we believe Apple is investing in manufacturing facilities and securing supply for LCD displays. These displays could range from 3.5″ mobile displays to 50″ television displays.
- More recently, in Sept-11 we met with a contact close to an Asian component supplier who indicated that prototypes of an Apple television are in the works.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jobs από τη βιογραφία του το μόνο που ξέρουμε για αυτό το σετ (μάλλον στις 50″) εάν κυκλοφορήσει είναι ότι θα συνεργάζεται με το iCloud για την παράδοση βίντεο κατά πάσα πιθανότητα.  Οι εκτιμήσεις του Munster αναφέρουν περίπου 1.4 εκατομμύριο σετ στην τιμή των $1800 για το 2012 και στα 4.3 εκατομμύρια μέχρι το 2014 καθώς η τιμή θα πέφτει στα $1400.
Σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, μάλιστα, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο project ηγείται ο δημιουργός του iTunes, Jeff Robbin, ο οποίος συμμετείχε και στην δημιουργία του πρώτου iPod.
Στη βιογραφία του Jobs ο ίδιος αναφέρει ότι ο Robbin είναι ένας από τους πολυτιμότερους εργαζόμενους στην Apple. Μάλιστα, τον εκτιμούσε τόσο πολύ που όταν ένας ρεπόρτερ του TIME Magazine ήθελε συνάντηση ο Jobs δεν έδινε έγκριση μέχρι να συμφωνηθεί ότι θα αναφερθεί στο άρθρο μόνο το μικρό όνομα του Robbin για να μην τον «βάλουν στο μάτι» οι ανταγωνιστές.
Source:http://www.macuser.gr/apple-hdtv-project-led-by-robbin-rumor-7461/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...