Ads 468x60px

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ένας στους 5 ιδιοκτήτες iPhone και iPad θα προτιμούσαν να αλλάξουν τραπεζικό λογαριασμό παρά… smartphone


Μία έρευνα της GFK δείχνει ότι ένας στους πέντε καταναλωτές, που διαθέτουν τόσο iPad όσο και iPhone, δήλωσαν ότι το νααλλάξουν το smartphone τους είναι δυσκολότερο από το να αλλάξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 9 χώρες (Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες), έχοντας ως στόχο να ανακαλύψει τι είναι αυτό που εμποδίζει τους καταναλωτές να αλλάξουν τη συσκευή τους.
Η έρευνα έδειξε, επίσης, πως σχεδόν ένας στους πέντε ιδιοκτήτες του smartphone και της ταμπλέτας της Apple θα άλλαζανπιο δύσκολα κατασκευαστή κινητού παρά πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.
Η διαπίστωση της GFK σχετικά με το γιατί ένας χρήστης δείχνει «εμπιστοσύνη» σε έναν κατασκευαστή είναι ότι αυτό σχετίζεται κυρίως με τον αριθμό των εφαρμογών και υπηρεσιών που χρησιμοποιεί. Όταν αυτές είναι περισσότερες από επτά, τότε πολύ δύσκολα κάποιος θα αλλάξει συσκευή.
Ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών, που χρησιμοποιούν πάνω από επτά εφαρμογές σταθερά στο κινητό τους, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες (61%), στην Κίνα (56%) και στη Βραζιλία (53%), με τα ποσοστά να είναι ελαφρώς μικρότερα στις ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία και Ιταλία 46%, Γερμανία 45%, Ισπανία 43% και Ηνωμένο Βασίλειο 42%).
Από τους χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 72% αυτών αναφέρουν, πάντως, ότι η απλότητα χρήσης είναι τοσημείο-κλειδί στην καθημερινή τους «εμπειρία» με τη συσκευή τους και δύσκολα θα μεταβούν από ένα κινητό που γνωρίζουν καλά σε ένα άλλο. Επιπλέον, το 33% δήλωσαν ότι σημαντικό «εμπόδιο» για την αλλαγή τύπου κινητού είναι το γεγονός ότι πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές και τις λειτουργίες του smartphone τους, το 29% το ότι πρέπει να μάθουν έναν άλλο τύπο smartphone και το 28% το γεγονός ότι πρέπει να μετακινήσουν το περιεχόμενό τους σε μία άλλη συσκευή.
Τέλος, το 80% των κατόχων tablet, smartphone ή PC σημείωσαν πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα πρόσβασης στο media content τους από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας μία συσκευή συνδεδεμένη στο Internet.
Source: http://www.digitallife.gr/enas-stous-pente-idioktites-iphone-kai-ipad-tha-protimousan-na-allaksoun-trapeziko-logariasmo-para-smartphone-70625/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...