Ads 468x60px

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Apple 1η επιλογή για τους developers

Bessy theodoropoulou
 
Τα Windows Phone 7 κατάφεραν να ξεπεράσουν το BlackBerry της RIM όσον αφορά το ενδιαφέρον των developers για την ανάπτυξη εφαρμογών σε mobile λειτουργικά συστήματα. Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα η οποία θέλει τη συνεργασία μεταξύ Microsoft και Nokia να είναι το σημείο κλειδί για την επιλογή των developers.

Η έρευνα δείχνει πως το iOS της Apple παραμένει η πρώτη επιλογή των developers με ποσοστό 91% στο κομμάτι που αφορά το iPhone και 88% σε εκείνο που αφορά το iPad. Αντίστοιχα οι developers που απάντησαν ότι ενδιαφέρονται πολύ για την ανάπτυξη εφαρμογών για Andrtoid [έκδοση για κινητά τηλέφωνα] φτάνει το 83%, ενώ εκείνοι που ενδιαφέρονται πολύ για τη ανάπτυξη εφαρμογών για τα tablets με Android φτάνουν το 68%.

Οι developers που ενδιαφέρονται πολύ για την ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον Windows Phone 7, το οποίο για την ώρα αφορά μόνο εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα, είναι το 38%, ενώ κάτι που δεν φαίνεται στο διάγραμμα είναι πως το 28% των developers ενδιαφέρονται να γράψουν κώδικα για το νέο Nokia Lumia 800.

Η RIM φαίνεται πως βρίσκεται υπό εγκατάλειψη από τους developers εφαρμογών μιας και πλέον στην πλατφόρμα της για τηλέφωνα ενδιαφέρονται πολύ να γράψουν κώδικα το 21%, ενώ στην αντίστοιχη για tablets μόλις το 13% των developers.

Source: http://e-pcmag.gr/news/auxanetai-ragdaia-endiaferon-ton-developers-gia-ta-windows-phone

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...