Ads 468x60px

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Apple παραλαμβάνει οθόνες 4ων ιντσών από Hitachi και Sony. Γιατί άραγε; (Λέγε με iPhone 5)

Υπεύθυνο γι αυτή την «διαρροή» είναι το macotakara.jp που αναφέρει πηγές από τους «προμηθευτές» της Apple στην Άπω Ανατολή. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες, τόσο η Hitachi Displays, Ltd. όσο και η Sony Mobile Display Corporation, έχουν ήδη αρχίσει τις αποστολές LCD οθονών, μεγέθους 4ων ινστών (διαγώνιος) για μία «αδιευκρίνιστη» συσκευή που θα λειτουργεί με iOS και θα παραχθεί μέσα στο 2012.
Φυσικά και σκεφτόμαστε πως πρόκειται για το iPhone 5. Δεν είναι άλλωστε μυστήριο ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά και μάλιστα τον Ιούνιο, ή πολύ κοντά στον Ιούνιο. Φυσικά, δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι ξέρουμε το μέγεθος της οθόνης. Είναι γνωστή η ανάγκη να μεγαλώσει η συσκευή της Apple και ήταν κάτι που περιμέναμε να συμβεί μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την κυκλοφορία του iPhone 4S. Συσκευές όπως το Galaxy Nexus αποδεικνύουν πως, για να απολαύσουμε τις δυνατότητες ενός smartphone που είναι και μέσο διασκέδασης, εκτός από μέσο δουλειάς, η μεγαλύτερη οθόνη είναι αναγκαία.
Το παιχνίδι με την νέα συσκευή της Apple, το iPhone 5, θα πρέπει να παιχτεί στις όχι και τόσο μικρές λεπτομέρειες. Θα έχει καλύτερη αυτονομία; Θα έχει καλύτερη ανάλυση; Θα αλλάξει το σχήμα του; Θα δέχεται ακόμα πιο μικρές SIM; Θα έχει καλύτερη τιμή; Θα έχει ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες του iPhone 4S ώστε να μπορούμε να μιλάμε για την συσκευή – σημείο αναφοράς για την χρονιά που έρχεται;
Από την πληροφορία για τις οθόνες, δεν προκύπτουν όλα αυτά. Το ενδιαφέρον που προκύπτει όμως είναι η απόφαση μεγάλων εταιριών που κατασκευάζουν displays στην Ιαπωνία, όπως η Sony, η Hitachi και η Toshiba, να φτιάξουν ένα κονσόρτιουμ με το όνομα Japan Display και έτσι να κατακτήσουν την αγορά οθονών, παράλληλα με την δική τους παραγωγή. Συζητούν μάλιστα να εξαγοράσουν μία μονάδα παραγωγής από την πολύπαθη Panasonic που, μετά τον μεγάλο σεισμό τον Μάρτιο του 2011, είδε ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής της να υποφέρει.

Source: http://www.digitallife.gr/h-apple-paralamvanei-othones-4on-intswn-apo-hitachi-kai-sony-giati-arage-legeme-iphone-5-44215/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...