Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Και νέα βέλη από τον καλλιτεχνικό χώρο κατά της Apple


Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας που έχουν επιτεθεί κατά καιρούς στην Apple, κατηγορώντας τη ότι καταστρέφει την αγορά. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Pete Townshend των θρυλικών The Who να ρίξει τον λίθο του αναθέματος.

Ο κιθαρίστας της ιστορικής βρετανικής μπάντας έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει την Apple ψηφιακό βρικόλακα, θέλοντας έτσι να στηλιτεύσει την οικονομική πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της μουσικής. "Γιατί η Apple δεν προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που αγωνίζονται καθημερινά και τους πίνει το αίμα σαν ψηφιακός βρικόλακας;" αναρωτήθηκε ο Townshend, εννοώντας ότι η εταιρεία κερδίζει τεράστια ποσά από την προμήθεια που παίρνει και δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες. Ο Townshend πρότεινε στην Apple να προσλάβει 20 κυνηγούς ταλέντων από τη θνήσκουσα μουσική βιομηχανία, οι οποίοι θα εντοπίζουν ταλαντούχους καλλιτέχνες και θα τους δίνουν συμβουλές και οικονομική βοήθεια για να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Συνεχίζοντας το συλλογισμό του, ο Townshend έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι είναι προτιμότερη η πειρατεία από το iTunes. "Ένας δημιουργικός άνθρωπος θα προτιμήσει να πεινάει και να απολαμβάνουν τη μουσική του, παρά να τρώει καλά και να τον αγνοούν", είπε ο γνωστός μουσικός.

H Apple έχει γίνει επανηλειμμένως στόχος διάσημων καλλιτεχνών. Μεταξύ άλλων, ο Jon Bon Jovi έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τον Steve Jobs ότι "σκοτώνει τη μουσική βιομηχανία" με το iTunes και το iPod.

Source: http://www.inews.gr/111/kai-nea-veli-apo-ton-kallitechniko-choro-kata-tis-Apple.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...