Ads 468x60px

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μικρή εταιρεία στην Ισπανία κερδίζει υπόθεση εναντίον της Apple

Μια μικρή ισπανική εταιρεία με το όνομα NT-K κατάφερε και κέρδισε νομική διαμάχη εναντίον της Apple σχετικά με την πώληση tablet με το λογισμικό Android.
Η υπόθεση ξεκινά πριν ένα χρόνο όταν η Apple κατέθεσε αγωγή εναντίον της NT-K για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας με τον σχεδιασμό των tablet συσκευών της με τροποποιημένο λογισμικό Android.

To τοπικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα απαγορεύοντας την εισαγωγή των tablets που κατασκευάζονταν στην Κίνα στην χώρα. Ωστόσο, πριν λίγες μέρες το δικαστήριο απέσυρε το ένταλμα με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει νομική βάση για την παύση των πωλήσεων του tablet της NT-K.
H μικρή ισπανική εταιρεία, τώρα, αντεπιτίθεται ζητώντας αποζημιώσεις για τις χαμηλές πωλήσεις του tablet (μόλις 200 συσκευές έναντι 15,000 που προέβλεπε) σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις εκπροσώπου. Η Apple δεν έχει απαντήσει ακόμα.
Η νίκη αυτή που παραλληλίζεται με τη μάχη του Δαβίδ και του Γολιάθ αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την Apple που έχει κερδίσει ήδη παρόμοιες υποθέσεις έναντι μεγαθηρίων όπως η Samsung σε ΗΠΑ, Ιαπωνία κτλπ.

Source: http://www.macuser.gr/spanish-firm-wins-tablet-case-against-apple-7601/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...