Ads 468x60px

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

H Intel σπρώχνει την υιοθέτηση του Thunderbolt στα ultrabooks

Η νέα τεχνολογία Thunderbolt βρίσκεται πια σε όλη τη σειρά Macintosh (MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini) και είναι γνωστό ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση του νέου αυτού πρωτοκόλλου.
thunderbolt aka lightpeak 
Η Intel, μάλιστα, φαίνεται ότι προμοτάρει επιθετικά την υιοθέτηση της τεχνολογίας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό μέσω των ultrabooks, κατηγορία φορητών υπολογιστών με επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης και προτεραιότητα στη φορητότητα, δηλαδή κλώνοι του MacBook Air.

H Intel επιθυμεί μέσα στο 2012 να υπάρχει μια θύρα Thunderbolt σε κάθε ultrabook που θα κυκλοφορήσει στην αγορά και θα συνοδεύεται από μια ιδιόκτητη θύρα που θα παρέχει ρεύμα. Ο στόχος είναι να δοθεί στις συσκευές αυτές ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος δυνατοτήτων για όταν δεν χρησιμοποιούνται στο δρόμο, όπως για παράδειγμα η προσθήκη μιας εξωτερικής κάρτας γραφικών.

Η κίνηση αυτή της Intel προφανώς θα ωφελήσει όλη την τεχνολογική κοινότητα αφού αρκετούς μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση της τεχνολογίας στα MacBook Pro early 2011 δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο σχετικά προσιτό στην τιμή περιφερειακό προϊόν που να απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό.

Source: http://www.macuser.gr/intel-pushes-thunderbolt-in-ultrabooks-7961/

1 σχόλιο:

  1. μακαρι, γιατι αλλιως παμε για δευτερο φιασκο χειροτερο και απο αυτο με τις θηρες firewire οι οποιες τουλαχιστον καρατησαν καποια χρονια (αλλα εμειναν τελικα οι συσκευες αμανατι σε εκατομυρια χρηστες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...