Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το iPhone 4S, σύμφωνα με τη Sprint καταναλώνει 50% λιγότερα δεδομένα δικτύου


Το iPhone 4S, σύμφωνα με τη Sprint καταναλώνει 50% λιγότερα δεδομένα δικτύου
Ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος κινητής των ΗΠΑ, η Sprint Nextel, έδωσε στη δημοσιότητα τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dan Hesse αποφάνθηκε ότι: «το iPhone αξίζει κάθε δεκάρα που κοστίζει». Σύμφωνα με δημοσίευμα η Sprint πληρώνει 40% ψηλότερη τιμή για το iPhone 4S, από το μέσο όρο της βιομηχανίας, κάτι που αντιστοιχεί σε 200$ περισσότερα ανά συσκευή. Σύμφωνα με το Barron’s σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο Hesse δήλωσε: «οι χρήστες του iPhone είναι πιθανό να καταναλώνουν σημαντικά λιγότερα 3G δεδομένα από τις τυπικές dual-mode συσκευές 3G/4G». Η χαμηλότερη κατά 50% κατανάλωση σε δεδομένα του iPhone ίσως να είναι ο λόγος που η Sprint συμφώνησε να καταβάλει -σύμφωνα με πληροφορίες- 20 δισεκατομμύρια δολάρια για 30.5 εκατομμύρια μονάδες iPhone.

Η δημοσίευση ανέφερε έρευνα της BTIG η οποία εικάζει ότι αν οι ισχυρισμοί της Sprint είναι αλήθεια, «αυτό θα μπορούσε να γίνει ένας νέος βασικός παράγοντας διαφοροποίησης στη σχέση της Apple με τους παρόχους, σε σχέση πάντα με τους ανταγωνιστές της, δηλαδή την HTC, τη Samsung, τη Motorola, κλπ.». Ο λόγος για τον οποίο το iPhone 4S καταναλώνει λιγότερα δεδομένα στο δίκτυο της Sprint δεν είναι ακόμη γνωστός. Η βελτιστοποίηση του δικτύου με προσαρμογές -στο τελικό στάδιο- ειδικά για τη συσκευή της Apple είναι ένα ενδεχόμενο. Το σχόλιο του Hesse μπορεί επίσης να προέρχεται από ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε και το οποίο προκαλεί χαμηλές ταχύτητες δεδομένων για το iPhone 4S στο δίκτυό της. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι η διαφήμιση της Apple για διπλασιασμό της ταχύτητας στο iPhone 4S ισχύει μόνο για δίκτυα GSM 14.4Mbps HSDPA, δηλαδή μιλάμε για το δίκτυο της ΑΤ & Τ στις ΗΠΑ.

Τόσο το δίκτυο της Verizon όσο και της Sprint εξακολουθούν να περιορίζουν το iPhone 4S στο πιο αργό CDMA 3G EVDO δίκτυο. Η Verizon εξαπλώνει ήδη το δίκτυο πρώτης γενιάς 4G LTE σε επιλεγμένες πόλεις (ενώ η Sprint θα ξεκινήσει να επεκτείνει σταδιακά το 4G LTE δίκτυό της το 2012), κάτι που σημαίνει ότι τα 4G LTE τηλέφωνα με Android σε δίκτυο της Verizon θα καταναλώνουν πιθανόν περισσότερα δεδομένα σε σύγκριση με το iPhone 4S της Sprint που λειτουργεί σε δίκτυο 3G EVDO, το οποίο όμως είναι αισθητά πιο αργό από ό, τι το 4G LTE ή το 3G δίκτυο της AT&T. Η Google γνωρίζοντας ότι οι χρήστες Android καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα από ότι το iOS, δημιούργησε εργαλείο ελέγχου στη χρήση των δεδομένων στο Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Στο 18 Οκτωβρίου όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Ice Cream Sandwich και του Samsung Galaxy Nexus, παρουσιάστηκε και το παραπάνω εργαλείο ελέγχου. Σε αυτό, μπορείτε να ορίσετε προειδοποιήσεις όταν προσπερνάτε ένα συγκεκριμένο όριο όγκου δεδομένων, μπορεί επίσης ο χρήστης να δει την προβλεπόμενη μελλοντική χρήση του με βάση το ιστορικό του και - κυρίως – έχει τη δυνατότητα για καθορισμό ορίου όπου θα έχει αυτόματη διακοπή όλων των συνδέσεων δεδομένων.

Το να παρακολουθεί κάποιος το ποσό των δεδομένων που χρησιμοποιεί είναι υψίστης σημασίας για τα άτομα που έχουν data plan. Θα ήταν πολύ ωραίο αν η Apple επέτρεπε στους χρήστες της να έχουν μια επισκόπηση της κατανάλωσης των δεδομένων για κάθε μία εφαρμογή τους ή δραστηριότητα τους και να θέτουν όρια. Το iOS επιτρέπει να ελέγχει ο χρήστης τη χρήση δεδομένων από το μενού Settings > General > Usage > Cellular Usage, κάτι που απέχει πάρα πολύ από την κατανόηση των δεδομένων χρήσης καθώς και από τον έλεγχο για καλύτερη διαχείριση.

Source:http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=319284

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...