Ads 468x60px

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Open Coffee Athens XLIII - Η ανακοίνωση & οι ομιλητές

Η ανοιχτή κοινότητα του τεχνολογικού επιχειρείν ανανεώνει -σαν να μη συμβαίνει τίποτα- για 43η φορά το αθηναϊκό ραντεβού της. Αυτή την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί και πάλι όσους επιχειρούν ή φιλοδοξούν να επιχειρήσουν, υπό τη γνωστή συνταγή δικτύωσης συνοδεία καφέ. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες:

φωτο απο flickr και χρηστη pol sifter
φωτο απο flickr και χρηστη pol sifter

Ομιλητές

- Ο Γιώργος Παπαδάκης, συνιδρυτής της Φαιστός θα βρεθεί από τις Μοίρες Ηρακλείου στην αθηναϊκή σκηνή του Open Coffee για να διηγηθεί την 14χρονη επιχειρηματική ιστορία της εταιρείας του που σήμερα αριθμεί 32 άτομα και κύκλο εργασιών 1,5 εκ., επίσης να επιδείξει το νέο της δημιούργημα BestPrice, τέλος να μοιραστεί καλές πρακτικές για όσους επιθυμούν να επιχειρήσουν ανεξαρτήτως συνθηκών και γεωγραφικών συντεταγμένων.
Η ελληνική start-up σκηνή συχνά σχοινοβατεί μεταξύ εγχώριας απογοήτευσης και εξωτικών φαντασιώσεων. Ωστόσο, εν μέσω κρίσης, το τεχνολογικό επιχειρείν μοιραία αναδεικνύεται ως διέξοδος ελπίδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα βρεθούν επί σκηνής άνθρωποι που, κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ευδοκιμούν εντός του τοπικού οικοσυστήματος, σε ανοιχτή συζήτηση με αντικείμενο τον διαχωρισμό μεταξύ μύθων και κοινοτοπιών, επίσης τη ρεαλιστική διάκριση μεταξύ ευκαιριών και προβλημάτων.

Πέραν του Γ. Παπαδάκη και του υπογράφοντος, θα συμμετάσχουν οι:

- Σπύρος Λαμπρινίδης, διευθυντής εν Ελλάδι της PeoplePerHour. H PPH, ιδρυθείσα από Έλληνες με έδρα την Αγγλία, έχει συστήσει κέντρο ανάπτυξης στην Αθήνα με δεκάδες απασχολούμενους.
- Δημήτρης Μελαχροινός, ιδρυτής του Σπιτόγατου. Ο Σπιτόγατος υπήρξε η πρώτη τοποθέτηση θεσμικού επενδυτή σε ελληνική διαδικτυακή εταιρεία.
- Παναγιώτης Βιτάκης, διευθυντής τεχνολογίας και λειτουργιών της Upstream Systems. H Upstream, ξεκινώντας από την Αθήνα, παρέχει υπηρεσίες mobile marketing σε δεκάδες operators με 500 εκατομμύρια πελατών ανά την υφήλιο.
Μπορείτε να θέσετε ερωτήσεις προς συζήτηση με σχόλιο εδώ, στο σχετικό facebook event ή με το hashtag #ocgr στο twitter.

Ο τρόπος
Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν θέλετε να επαληθεύσετε την παρουσία σας, μπορείτε να αφήσετε σχόλιο εδώ (ή και στο σχετικό facebook event).

Ο λόγος
Το Open Coffee, έπειτα από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αθηναϊκά δρώμενα, έχει καθιερωθεί ως ίσως ο περισσότερο αποδοτικός τρόπος δικτύωσης, γνωριμίας και καλλιέργειας επιχειρηματικών επαφών, με φόντο τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκομένων, θα συναντήσετε geeks και marketeers, tech και business developers, επιχειρηματίες και επενδυτές, bloggers και δημοσιογράφους, ανθρώπους με εμπειρία ή τη φιλοδοξία να την αποκτήσουν και με κοινό παρανομαστή το ανεξίτηλα φιλικό ύφος και ανεπίσημο εκείνο κλίμα που, απουσία γραβάτας, έχει προκαλέσει ότι πρεσβεύει αυτή η συνάντηση.

Στον χρόνο που απαιτεί ένας καφές, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε δια ζώσης ανθρώπους με επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, να αποκτήσετε ιδέες, να διαμορφώσετε συνεργασίες, εν τέλει να βιώσετε τον παλμό του τεχνολογικού επιχειρείν και να αποχωρήσετε από την αίθουσα με ότι χρειάζεται για να τον αναπαράγετε. Αν ακόμη και τώρα το επιχειρείν φαντάζει απόμακρο, οι ιδέες και οι κατάλληλες επαφές βρίσκονται μονάχα έναν καφέ μακριά, σας περιμένουμε!

Source: http://opencoffee.gr/2011/11/09/open-coffee-athens-xliii-call/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...