Ads 468x60px

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το OS X Lion καταλαμβάνει το 16% της αγοράς


Bessy theodoropoulou


Το ποσοστό του Mac OS X 10.7 Lion έχει υποστεί μια δραστική επιβράδυνση, έπειτα από μία ισχυρή είσοδο στις πωλήσεις και χρησιμοποιείται μόνο από το 16% των Mac, κατέχοντας την τρίτη θέση στην εγκατάσταση λογισμικού πίσω από το Snow Leopard και το Leopard.

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε το Mac OS X 10.7 Lion, παρατηρείται ότι καταλαμβάνει μόνο το 16% των χρηστών καθώς ξεπερνά στο ελάχιστον την προηγούμενη έκδοση της Apple, Mac OS X 10.6 Snow Leopard, η οποία είναι εγκατεστημένη στο 56% των Macs σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της εταιρείας αναλύσεων, Chitica.

Όταν το νέο Mac OS X κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο, σημείωσε αλματώδη αύξηση ξεπερνώντας το 1.000.000 downloads την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, ενώ θεωρήθηκε από την Apple ότι αποτελεί το ταχύτερο στις πωλήσεις OS.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι μέχρι το Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις του Lion ήταν συνεχείς, υιοθετώντας μία μηνιαία αύξηση της εμβέλειας του 4.05% και η οποία τους τελευταίους δύο μήνες έχει ελαττωθεί κατά μέσο όρο στο 0.98%.

Ωστόσο ο αναλυτής της Chitica, Ryan Cavanagh, υποστηρίζει ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αποδίδεται σε θέματα σταθερότητας με το OS και αναφέρει ότι αρκετοί χρήστες δυσανασχέτησαν με χαρακτηριστικά του iOS τα οποία συντέλεσαν στην απόφαση τους να μην αναβαθμίσουν την ήδη έχουσα διανομή τους.


Source: http://www.appleinsider.com/articles/11/11/11/os_x_lion_growth_stagnates_at_16_mac_market_share.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...