Ads 468x60px

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ron Johnson: Κανείς δεν ερχόταν στα Genius Bars τα πρώτα χρόνια

O Ron Johnson, o άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος μαζί με τον Steve Jobs για τη δημιουργία και εξέλιξη των Apple Store, δήλωσε σε δημοσίευμά του στο Harvard Business Review ότι τα Genius Bars ήταν αρχικά μια αποτυχία.
Συγκεκριμένα, ο Johnson αναφέρει ότι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των Genius Bars κανείς δεν τα επισκεπτόταν! Πρόσφεραν, μάλιστα, και Evian water (φυσικό νερό) στα ψυγεία για να δελεάσουν τους πελάτες να κάτσουν και να περάσουν περισσότερο χρόνο εκεί.

“No one came to the Genius Bar during the first years. We even had Evian water in refrigerators for customers to try to get them to sit down and spend time at the bar.”
Ωστόσο, επέμειναν στο να κρατήσουν τα Genius Bars γιατί ήταν ο καλύτερος τρόπος να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους πελάτες και να τους βοηθήσουν. Φυσικά, έτσι και ήταν αφού μέσα σε τρία χρόνια τα Genius Bars έγιναν τόσο δημοφιλή που πλέον υπάρχει και σύστημα με ραντεβού για να βρεθεί θέση.
Στο δημοσίευμά του ο Johnson, επίσης, δεν δέχεται την κριτική ότι τα Apple Store είναι τόσο δημοφιλή απλά επειδή εμπορεύονται προϊόντα της Apple αφού το ίδια ακριβώς μοντέλα υπάρχουν αρκετές φορές σε προσφορά σε καταστήματα όπως Walmart, BestBuy και Target ενώ και στο Amazon πωλούνται χωρίς φόρο!
«Είναι η εμπειρία που φέρνει τους καταναλωτές», δηλώνει ο Johnson καθώς και το γεγονός ότι το προσωπικό πωλήσεων διαθέτει κίνητρο να αναπτύξει σχέσεις  με τους πελάτες παρά απλά να πουλήσει προϊόντα.

Source: http://www.macuser.gr/ron-johnson-on-genius-bar-7887/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...