Ads 468x60px

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Έσπασε» το πρωτόκολλο του Siri, παραμένουν πρακτικές δυσκολίες

H Applidium, η εταιρεία πίσω από το γνωστό σε όλους πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο VLC που εμφανίστηκε για λίγο χρονικό διάστημα στο App Store, ανακοίνωσε ότι κατάφερε και «έσπασε» το πρωτόκολλο που επιτρέπει στο Siri να επικοινωνεί με τους servers της Apple.

Οι developers σημειώνουν ότι χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή μπόρεσαν να αναγκάσουν τους servers να αναγνωρίσουν και αναλύσουν τις φωνές τους σαν να προερχόταν από το iPhone 4S
Today, we managed to crack open Siri’s protocol. As a result, we are able to use Siri’s recognition engine from any device. Yes, that means anyone could now write an Android app that uses the real Siri! Or use Siri on an iPad! And we’re going to share this know-how with you.
Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι αυτό σημαίνει θεωρητικά ότι μπορεί κανείς να γράψει μια εφαρμογή για οποιαδήποτε πλατφόρμα κάνοντας χρήση του Siri. Πρακτικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ακόμα καθώς ακόμα απαιτείται το identifier ενός iPhone 4S για την πιστοποίηση της υπηρεσίας. Εάν κάτι τέτοιο γινόταν σε μια εφαρμογή, τότε η Apple θα μπορούσε πολύ εύκολα να μπλοκάρει αυτό το identifier εάν δει ότι παράγει εκτεταμένη χρήση από πολλαπλές τοποθεσίες.
Ωστόσο, πρόκειται για ένα πρώτο σημαντικό βήμα και σίγουρα οι developers θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα της Applidium εδώ.

Source: http://www.iphonehellas.gr/31617/cracking-siri/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...