Ads 468x60px

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Steve Jobs: brainstorming στη NeXT


Μέχρι τώρα θα πρέπει να γνωρίζετε την ιστορία της NeXT και του Steve Jobs και το πως η εταιρεία κατέληξε να εξαγοραστεί από την Apple σηματοδοτώντας και την επιστροφή του Jobs στην εταιρεία που ίδρυσε.
Steve Jobs
Ένα νέο βίντεο που έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο ως μέρος της σειράς Entrepreneursδείχνει τον Jobs να συμμετέχει σε συζητήσεις με την ομάδα της NeXT συζητώντας την ιστορία της εταιρείας, την κατάρριψη ιδεών που νιώθει ότι δεν είναι καλές καθώς και την έμπνευση νέων με ξεκάθαρους στόχους.
To βίντεο είναι ιστορικής σημασίας και είναι, ίσως, και το μοναδικό που δείχνει τον Jobs σε αυτόν τον ρόλο. Μια από τις φράσεις του ίδιου στο βίντεο αφορά τη δημιουργία του καλύτερου software για την ανωτάτη εκπαίδευση για το οποίο σχολιάζει ότι ‘εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε πρέπει να χρεοκοπήσουμε’.


Steve Jobs and NeXT by MacUserGR


Προσέξτε, επίσης, περίπου στο 11:00′ του βίντεο το σχόλιο περί ‘reality distortion field’ που γίνεται από την Joanna Hoffman, μέλος της αρχικής ομάδας του Macintosh, που είχε βρεθεί αρκετές φορές σε σύγκρουση με τον Jobs.
To παραπάνω βίντεο, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό από την εποχή της NeXT. Παρακάτω θα δείτε ακόμα τρία βίντεο με τον Steve Jobs να εξηγεί τους στόχους της εταιρείας στα δύο πρώτα και μια παρουσίαση λογισμικού στο τρίτο:


Steve Jobs at NeXT part 1 by MacUserGR


Steve Jobs at NeXT part 2 by MacUserGR


Interpersonal Computing Demo 1 of 4 by MacUserGR

Source: http://www.macuser.gr/steve-jobs-brainstorming-next-7876/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...