Ads 468x60px

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ο αρχιραββίνος του ΗΒ δεν ήθελε να ασκήσει κριτική για τον Steve Jobs



Bessy Theodoropoulou

Ο αρχιραββίνος του Ηνωμένου Βασιλείου διευκρίνισε ότι με τα προηγούμενα σχόλια που έκανε για τον Steve Jobs ήθελε να υποδείξει την επικινδυνότητα του καταναλωτισμού κι ότι θεωρεί πως προϊόντα όπως το iPhone  προσφέρουν πραγματικά οφέλη. Συμπλήρωσε επίσης πως και ο ίδιος είναι χρήστης  iPad και iPhone, και ότι τα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση.

Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν ο αρχιραββίνος Sacks κέρδισε την προσοχή όλων με τα σχόλια που έκανε, ενώ ήταν παρούσα την ίδια τη Βασίλισσα και στα οποία αφηγούνταν πως εταιρείες όπως η Apple ενδιαφέρονται για τη συνεισφορά που επιδίδεται στο αγοραστικό κοινό. Ωστόσο, ο ίδιος άφησε να παρερμηνευτούν τα σχόλια του και ένας αντιπρόσωπος του γραφείου του φρόντισε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

“Ο αρχιραββίνος δεν ήθελε να ασκήσει κριτική ούτε για τον Steve Jobs ούτε για τη συνεισφορά της Apple στην ανάπτυξη της τεχνολογίας κατά του διάρκεια του 21ου αιώνα. Αντιθέτως  μαλιστα, χρησιμοποιεί iPhone και iPad επί καθημερινή βάση. Απλώς ήθελε να τονίσει τους πιθανούς κινδύνους που θα προκαλούσε ο καταναλωτισμός αν είχε φτάσει στο ζενίθ του.”

Στα σχόλιά του ο Sacks είπε πως το iPad της Apple αποτελεί τη σύγχρονη μορφή της πέτρας του Μωυσή που κατά μία έννοια θα μπορούσε να συγκριθεί με το σημερινό tablet και η οποία είχε πάνω της γραμμένες τις 10 Εντολές. Χρησιμοποιεί το λογοπαίγνιο του i – προϊόν με συσκευές όπως τα iPhone, iPod και iPad για να κριτικάρει “μια ατομικιστική, εγωκεντρική νοοτροπία”.

Παρ'όλα αυτά τα λόγια του ραβίνου θέλανε απλώς να καταδικάσουν τους χρήστες της νέας τεχνολογίας και τον ατομικισμό που θεωρούνται να παρουσιάζουν, παρά να κατηγορήσουν τα ίδια τα προϊόντα.

Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/11/21/uks_chief_rabbi_meant_no_criticism_of_steve_jobs_uses_an_ipadiphone_daily.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...