Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πέντε tips για το Application Switcher

Ο Application Switcher είναι μια αρκετά βασική και χρήσιμη λειτουργία που είναι ενσωματωμένη στο OS X και μας δίνει την δυνατότητα με τον συνδυασμό πλήκτρων cmd+tab να εναλλαχθούμε μεταξύ των ανοιχτών μας εφαρμογών.
Πέρα, όμως, από τα βασικά το Application Switcher προσφέρει περισσότερες λειτουργίες που μπορεί να μην γνωρίζετε και που πιθανόν να σας φανούν πολύ χρήσιμες. Ας δούμε πέντε από αυτές:

1. Κλείστε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές
Μπορείτε να κλείσετε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές που έχετε χωρίς να πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα μία μία. Με τον Application Switcher πολύ απλά πατήστε το Command+Tab για τον εμφανίσετε, αφήστε το tab ενώ συνεχίζετε να πατάτε το command και πιέστε τώρα παρατεταμένα το Q.
Το κλείσιμο των εφαρμογών θα γίνει με τη σειρά και θα το δείτε καθώς συμβαίνει. Εάν στη σειρά αυτή προκύψει ο Finder, τότε η διαδικασία σταματά και για να συνεχίσετε απλώς πιέστε το Tab.
2. Ανοίξτε νέο παράθυρο
Σε μερικές εφαρμογές όταν κλείσεις όλα τα παράθυρα η εφαρμογή παραμένει ανοιχτή. Μπορείς μέσω του Application Switcher να επιστρέψεις στην εφαρμογή αυτή με ένα νέο παράθυρο. Πατήστε command+tab και πηγαίνετε στην εν λόγω εφαρμογή. Αφήστε το tab, πατήστε το option (alt) και αφήστε το command. Θα εμφανιστεί τώρα ένα νέο παράθυρο της εφαρμογής που επιλέξατε!
Το ίδιο κόλπο δουλεύει και αν έχετε ελαχιστοποιήσει όλα τα παράθυρα μιας εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση ο παραπάνω συνδυασμός πλήκτρων επαναφέρει το τελευταίο ελαχιστοποιημένο παράθυρο.
3. Κάντε drag & drop αρχεία ή κείμενο
Μπορείτε, επίσης, να κάνετε drag and drop αρχεία σε προγράμματα που βρίσκονται ανοιχτά μέσω του Application Switcher. Για παράδειγμα, έστω ότι έχετε ένα αρχείο mp3 που θέλετε να ανοίξετε σε κάποιον player που έχετε ανοιχτό αλλά το παράθυρό του για κάποιον λόγο δεν είναι άμεσα ορατό. Επιλέξτε το αρχείο με το ποντίκι και ξεκινήστε να το σύρετε, πατήστε command+tab για να εμφανίσετε τον Application Switcher και ρίξτε το αρχείο πάνω στο εικονίδιο του player.
Το ίδιο πράγμα μπορεί να γίνει και για κείμενο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μέσα σε ένα κείμενο. Αν θέλετε για παράδειγμα να μεταφέρετε μερικές λέξεις από ένα πρόγραμμα σε ένα άλλο και δεν θέλετε για κάποιον λόγο να κάνετε copy/paste μπορείτε με την ίδια ακριβώς διαδικασία drag & drop να πραγματοποιήσετε την μεταφορά.
4. Κρύψτε όλα τα παράθυρα μιας εφαρμογής
Με τον Application Switcher έχετε τη δυνατότητα να κρύψετε πολύ γρήγορα όλα τα παράθυρα μιας ανοιχτής εφαρμογής. Πατήστε το command+tab, επιλέξτε την εφαρμογή της οποίας τα παράθυρα θέλετε να “εξαφανίσετε” και πατήστε το πλήκτρο “H”Αν θέλετε να τα εμφανίσετε πάλι τα παράθυρα της εφαρμογής κάντε ακριβώς την ίδια διαδικασία.
5. App Expose
Κρατώντας τα command+tab για να εμφανίσετε τον Application Switcher, πηγαίνοντας σε μια εφαρμογή και πατώντας το πλήκτρο του άνω ή κάτου βέλους εισάγεστε στη λειτουργία App Expose για να εμφανίσετε όλα τα παράθυρα της εφαρμογής αυτής.Αυτό είναι χρήσιμο διότι το κόλπο αυτό λειτουργεί και σε εφαρμογές που έχετε ελαχιστοποιήσει, κάτι που δεν εφαρμόζεται στο νέο Mission Control του Lion.

Source:http://www.macuser.gr/application-switcher-7770/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...