Ads 468x60px

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Η 6waves Lolapps έρχεται και στα κινητά

Bessy Theodoropoulou

Η developer και εκδότρια 6waves Lolapps, εισήχθη και στον κόσμο τον κινητών, κυκλοφορώντας αυτήν την εβδομάδα το Yeti Town και το Splode, παιχνίδια τα οποία είναι free και διατίθενται καθαρά για iOS, ενώ κατασκευάστηκαν από το Dallas-based Escalation Studios, σύμφωνα με το Inside Mobile Apps.

Με την κυκλοφορία των δύο αυτών παιχνιδιών, η εταιρεία ξεκίνησε αρκετά δυναμικά να εκπληρώνει τα προηγούμενα σχέδιά της που αφορούσαν την προσπάθεια επέκτασης στον κόσμο των κινητών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία αποκάλυψε πως προσπαθούσε να επεκταθεί πιο πέρα από το social network gaming μέσω μίας χρηματοδότησης ύψους $10.000.000 την οποία θα διέθεταν σε social και mobile game developers. Ωστόσο, η 6waves Lolapps δεν αποκάλυψε αν η  Escalation Studios έλαβε μέρος της χρηματοδότησης αυτής.

Στις αρχές του χρόνου, όταν η Lolapps ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την κινέζικη εκδοτική 6waves, οι εταιρείες συνδύασαν το development και το publishing διαμορφώνοντας μία νέα εταιρεία η οποία θα μπορούσε όχι μόνο να δημιουργήσει παιχνίδια αλλά ταυτόχρονα να μπορεί και να τα προωθεί κατάλληλα στην αγορά.

Προς το παρόν, η εταιρεία κατέχει δύο γνωστά παιχνίδια του Facebook, τα Ravenskye City  και Ravenwood Fair, ενώ εκδίδει και  third party games όπως το Mystery Manor και το Airport City. Παράλληλα, έφερε στην κατοχή της την Fliso engine η οποία είναι και βασισμένη στο Flash, την οποία όπως λέει και η ίδια η εταιρεία, θέλει να χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει το internal development και να βοηθήσει τους εκδοτικούς συνεργάτες.

Πηγή: http://www.gamasutra.com/view/news/39291/6waves_Lolapps_Makes_Mobile_Debut.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...