Ads 468x60px

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

96% των χρηστών είναι ικανοποιημένοι με το iPhone 4S

Η εταιρεία αναλύσεων ChangeWave ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα νέας έρευνας που πραγματοποίησε τον περασμένο Νοέμβρη σε 200 κατόχους του νέου iPhone 4S και αυτό που προκύπτει είναι μια γενικότερη ικανοποίηση που αγγίζει το 96%. Συγκριτικά, το iPhone 4 πέρσι είχε συγκεντρώσει ποσοστό 93% στο ίδιο θέμα.

Ως το καλύτερο χαρακτηριστικό της συσκευής οι χρήστες ανέφεραν το Siri, τον νέο προσωπικό βοηθό που διατίθεται αποκλειστικά στο iPhone 4S. Άλλα θετικά στοιχεία του iPhone 4S που ανέφεραν οι χρήστες είναι η κάμερα των 8 megapixel και η ταχύτερη δυνατότητα browsing. Στα αρνητικά της συσκευής έχουμε την χαμηλή αυτονομία και την έλλειψη 4G (LTE) δικτύου.



Η έρευνα επικεντρώθηκε και στις χαμένες κλήσεις (dropped called) και βρήκε ότι το ποσοστό για το iPhone 4S αγγίζει το 2.5%. Μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το iPhone 4 πέρσι που είχε ποσοστό στο 5.2% μετά την κυκλοφορία του. Δεν πρέπει, όμως, να αγνοούμε και την ύπαρξη δύο επιπρόσθετων παρόχων -Verizon και Sprint- που βελτιώνουν κατά πολύ τα ποσοστά σε σχέση με το αν λαμβάναμε υπόψιν μόνο την AT&T.

Source: http://www.iphonehellas.gr/32034/iphone-4s-satisfaction-rate/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...