Ads 468x60px

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το App Store της Apple αξίζει περισσότερο από την RIM

Bessy Thedoropoulou



Σύμφωνα με μία ανάλυση που πραγματοποίησε ο συγγραφέας και αναλυτής της αγοράς των smartphone, Brian S. Hall, το App Store της Apple αξίζει περισσότερο από όλη την Research In Motion, την κατασκευαστική εταιρεία των συσκευών BlackBerry, ενώ σημείωσε στο blog του πως σύμφωνα με την τιμή της μετοχής τη Δευτέρα το πρωί, η RIM αξίζει μόλις $7.040.000.000 ενώ το App Store αξίζει περίπου $7.080.000.000.

Η ανάλυση αυτή βασίζεται στην τιμή της μετοχής της RIM που ανέρχεται στα $13.44 στο κλείσιμό την Παρασκευή στο NYSE, ενώ η ανάλυση του Trefis δείχνει πως το App Store της Apple είναι υπεύθυνο για το 2% της κεφαλαιοποίησης της Apple και υπολογίζοντας απλά ο Hall έφτασε στο παραπάνω συμπέρασμα.

Οι εφαρμογές είναι η πηγή ζωής των κινητών οικοσυστημάτων, καθώς είναι εμφανές από την κυριαρχία των smartphone στην αγορά και πιο συγκεκριμένα από iOS και Android συσκευές οι οποίες έχουν το πιο ισχυρό λογισμικό σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αιχμαλωτίσει κανείς το βαθύτερο νόημα αυτών που κρύβονται πίσω από τον αγώνα των εφαρμογών τα οποία αντικατοπτρίζονται και στις εταιρείες κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: http://gigaom.com/apple/apples-app-store-alone-worth-more-than-rim/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...