Ads 468x60px

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple κερδίζει απαγόρευση προϊόντων της HTC στις ΗΠΑ

Μετά από αρκετές αναβολές η Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την τελική της απόφαση για την υπόθεση της αγωγής μεταξύ HTC και Apple.
Σύμφωνα με την απόφαση η Apple κέρδισε απαγόρευση για την πώληση προϊόντων της HTC στις ΗΠΑ, η οποία θα εφαρμοστεί από τις 19 Απριλίου 2012.
Η απαγόρευση ισχύει για μερικά Android τηλέφωνα της εταιρείας και συγκεκριμένα αυτά στα οποία είχε ασκηθεί αγωγή για παραβίαση μίας εκ των δύο πατεντών. Μία από αυτές αφορά μια εφεύρεση που δεδομένα (τηλεφωνικοί αριθμοί) σε ένα έγγραφο (email) μπορούν να επιλεγούν με σκοπό να ανοιχτούν από κάποιο άλλο πρόγραμμα.
Όποιες συσκευές δεν κάνουν χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου της πατέντας που έχει η Apple δεν κινδυνεύουν. Εάν η Google καταφέρει, μάλιστα, να έχει το ίδιο αποτέλεσμα της ενέργειας εκείνης με κάποιον διαφορετικό τρόπο, τότε η απαγόρευση δεν θα ισχύει στο σύνολό της.
Προς το παρόν, βέβαια, η HTC θα πρέπει να αφαιρέσει αυτό το χαρακτηριστικό από τις συσκευές της φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους πελάτες της. Η νίκη αυτή είναι μικρή για την Apple που, όμως, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο με δεκάδες ακόμα αγωγές να εκκρεμούν σε διάφορες χώρες στον κόσμο.
Η HTC σε ανακοίνωση της δηλώνει ότι θα αφαιρέσει αυτό το χαρακτηριστικό από τα τηλέφωνά της:
We are gratified that the Commission affirmed the judge’s initial determination on the ‘721 and ‘983 patents, and reversed its decision on the ‘263 patent and partially on the ‘647 patent. We are very pleased with the determination and we respect it. However, the ‘647 patent is a small UI experience and HTC will completely remove it from all of our phones soon.
Η Apple από τη μεριά της αναφέρει:
We think competition is healthy but competitors should create their own original technology, not steal ours.
Source: http://www.macuser.gr/apple-htc-us-import-ban-8391/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...