Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple χάνει αγωγή στην Κίνα για το όνομα ‘iPad’


Δημοσίευμα της Financial Post αναφέρει ότι η Apple έχασε την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της κινέζικης εταιρείας Proview Technology για παραβίαση του ονόματος ‘iPad’.
H Proview είχε κάνει κατοχυρώσει το όνομα ‘iPad’ στην Κίνα το 2000 και απειλούσε την Apple με αγωγές πέρσι όταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών απέτυχαν ενώ η αξία του ονόματος ανέβαινε στα $800 εκατομμύρια.
Η Apple είχε αγοράσει τα δικαιώματα για τα δικαιώματα χρήσης του ‘iPad’ στην Ευρώπη από την μητρική εταιρεία της Proview έναντι $55,000 και κατέθεσε αγωγή κατά της κινεζικής θυγατρικής νωρίτερα φέτος με τον ισχυρισμό ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία περιλάμβανε και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και στην Κίνα. Η θυγατρική έκτοτε έχει καταθέσει αγωγή κατά της Apple για το ποσό των $1.6 δις.
Η απόφαση του κινέζικου δικαστηρίου σημαίνει προβλήματα για την Apple που μάλλον θα προχωρήσει σε έφεση της απόφασης.  Εναλλακτικά θα πρέπει να συμβιβαστεί με την θυγατρική της Proview αλλιώς δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα ‘iPad’ στην χώρα.
Source:http://www.macuser.gr/apple-loses-ipad-trademark-in-china-8166/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...